Doporučujeme 4. července 2016 6:57

Zásadní otázka grilování: marinovat, nebo ne? Kouzla s jogurtem i příprava ryb

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sezona grilování je v plném proudu. Na co si dát pozor, jak připravovat ryby a hlavně: marinovat, nebo ne?

12. května 2016 6:09

Gril i ohniště. Kde si v Praze můžete ugrilovat steak venku?

Kde si v Praze můžete ugrilovat steak venku? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nemáte chalupu, chatu ani balkon, ale máte chuť na grilovat venku na slunci? Ani v Praze to není problém. Dokonce k tomu nepotřebujete svůj vlastní...

Seriál 1. července 2015 7:00

PUNČOCHÁŘ: Sůl, éčka a nulová kvalita. Negrilujte předem marinované maso

Šéfkuchař Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letní počasí přímo vybízí k venkovním grilovačkám a piknikům. Češi jsou v posledních letech velcí milovníci grilování, a proto v těchto měsících vždy...

11. června 2015 7:00

KVÍZ: Solit, či nesolit. Znáte zásady správného grilování?

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jaké maso se hodí na steak? A z čeho připravit marinádu? Znáte zásady správného grilovaní? Pokud se těšíte, že o o víkendu vytáhnete gril a pozvete...

Recept 21. července 2014 6:00

Připravte si domácí staročeskou klobásu, poradí Roman Paulus

Grilovací klobása. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Opéct na grilu průmyslově vyrobený párek nebo klobásu není žádné velké umění. Pokud si ale klobásky vlastnoručně vyrobíte, určitě sklidíte nejednu...

10. června 2014 6:38

Grilování bez tuku. Zkuste kuřecí stehna či zeleninový salát

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte dost mastných jídel a cítíte, že byste v horkém počasí potřebovali co nejméně tučné jídlo? Nemusíte se proto vzdát grilovaní. I na grilu totiž...

5. června 2014 6:30

Jak vybrat maso, když si chcete pochutnat na steaku

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Roštěnec, pupek nebo hovězí krk? Máte chuť na to ugrilovat si pořádný steak, ale nevíte jaké maso vybrat? Jestli ho marinovat a kdy jej posolit?...

22. května 2014 6:27

Počasí láká ke grilu. Jak připravit šťavnatá žebírka?

Žebírka (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Grilování je zábava. O to větší, když experimentujete a zkoušíte nové recepty. Ugrilovat žebírka tak, aby byla opravdu šťavnatá, není snadné. Pozor...

Doporučujeme aktualizováno 8:03, 18. 4. 2014 6:58

Grilování na balkoně a vrtání do zdí. Co můžete dělat doma?

Jak také může dopadnout grilovaní na balkoně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Můžete grilovat na balkoně? Jsou povolené truhlíky s květinami v mezipatře? A můžete mít kolo opřené přede dveřmi bytu, když by mohlo bránit v cestě...

9. dubna 2014 6:13

Steak venku. Kam v Praze zajít, když chcete grilovat?

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bydlíte v Praze a přesto byste si rádi zagrilovali venku? Vadí sousedům, když rozpálíte gril na terase? Ideální řešení je vyrazit ven? V hlavním mětě...

12. září 2013 7:00

Konec léta na grilu. Zkuste banány, ananas nebo broskve

Grilované broskve (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Grilovací sezona pomalu, ale jistě končí. Pokud už vás nebaví grilovat maso ani zeleninu můžete zkusit ovoce. Banány, jablka, mango nebo třeba...

Seriál 8. srpna 2013 7:00

Zapomeňte na maso a zkuste grilování se zeleninou

Grilovaná zelenina. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Grilování zeleniny má mnoho výhod. Jednou z nich je, že se nemusí upravovat předem jako maso. Stačí ji posypat kořením, solí nebo pokapat olivovým...

Seriál 18. července 2013 7:00

Zkuste zvěřinu s lehkým salátem a budete hvězdou grilovačky

Grilovaná zvěřina (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je chutná, zdravá a dietní. Zvěřinu většinou spojujeme s podzimem, obdobím honů, zdlouhavou přípravou a ještě delším vařením. V poslední době se ale...

Seriál 10. července 2013 7:00

Grilování po americku. Jak připravit poctivý domácí hamburger?

Hamburger. Ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čerstvý salát, rajče, sýr a poctivý plátek mletého hovězího masa. Jednou za čas pořádný hamburger neuškodí. V létě můžete maso ugrilovat, což chuť...

Seriál 12. června 2013 7:00

Zkuste grilování v asijském stylu. Poradí šéfkuchaři

Grilované kuřecí saté  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Asijská kuchyně je čím dál tím populárnější. Sympatická je i tím, že ingredience se nemusí přesně vážit a není nutné precizně dodržovat postupy....

5. června 2013 7:00 BRNO

Grilované klobásy obsahují moc škodlivých látek, varují hygienici

Praha 1 usiluje o zachování prodeje klobás na Václavském náměstí (ilustrační foto). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hygienici varují před konzumací přeuzených jídel, jakými jsou například uzené klobásy opečené na uhlí. Obsahují podle nich škodlivé látky. Pracovníci...

Seriál 23. května 2013 7:00

Ideální večeře? Grilované ryby. Zkuste sardinky s polníčkem

Grilované ryby (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Grilované ryby jsou oblíbeným pokrmem. Křehké maso se ugriluje poměrně rychle a není potřeba jej chystat dopředu. Základním předpokladem je, aby byla...

15. května 2013 7:00

Jak ugrilovat vepřové maso v italském špeku? Poradí šéfkuchař

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Krásné počasí láká ke grilování. Na gril se skvěle hodí maso, ale i ryby nebo zelenina. Poslední květnový víkend se bude grilovat i na Prague Food...

Seriál 25. dubna 2013 7:00

Grilovací sezona začala. Jak připravit domácí marinádu?

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S jarem přichází také grilovací sezona. Na přípravu masa, ryb i zeleniny na grilu je ideální počasí. Na co si při grilování dávat pozor, jaké ryby...

6. března 2013 15:49 SYDNEY

Krokodýlí párky a grilovaný emu. Původní australská kuchyně se vrací

Obsluha by měla znát nabízená jídla - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Krokodýlí párky, malý australský klokan připravovaný v páře, grilovaný emu: na stoly Australanů se vrací tradiční domorodé pokrmy okořeněné špetkou...



Najdete na Lidovky.cz