Hashlomon představí v rámci třetího ročníku festivalu Dny Jeruzaléma kouzlo izraelské kuchyně. Pomůžemu s tím jeho kolega Ilan Garousi, který patří patřící mezi nejžádanější kuchaře Jeruzaléma, několik let provozoval vyhlášenou Jeruzalémskou restauraci Chakra a minuly rok otevřel další restauraci s názvem Satya.
Češi by měli vyměnit sádlo za olivový olej, říká slovinský šéfkuchař |
Ve spolupráci se svým neméně slavným palestinským šéfkuchařem Kamelem Hashlomonem představí kulinářskou show plnou blízkovýchodních pochutin. Na pražské Letné v rámci „Jeruzalémské kavárny“ budou přítomni každý den festivalu. Pražské gurmány uvedou do tajů blízkovýchodní kuchyně.
„Obilí, čočka, tahini a čerstv bylinky a zelenina. To jsou suroviny, které naši kuchyň charakterizují,“ vysvětluje palestinský šéfkuchař a dodává: „A samozřejmě také káva. Pijeme arabskou kávu ochucenou kardamonem a je mnohem více pražená než normální káva. Obvykle je vyřena ve speciální nádobě a je velmi silná,“ říká.