26. ledna 2016 7:03

ZAHÁLKA: Palmovému oleji se vyhýbám. Kvůli zdraví i etice

Jaroslav Zahálka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V současné době se v mediích a na sociálních sítích začal hodně řešit palmový olej. Takže i mne se tato problematika dotkla a to z mnoha důvodů. V...

19. listopadu 2015 7:00 PRAHA

ZAHÁLKA: Londýnská škola a jak to funguje v michelinských restauracích

Jaroslav Zahálka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S mým kolegou a kamarádem Sokolem Monarim - Head chef nově otvírané restaurace v restauračním komplexu Mánes, která se bude jmenovat Lounge bar, jsem...

Doporučujeme 16. září 2015 7:25 PRAHA

ZAHÁLKA:Poznat maso a jak uvařit vývar. Na školách se kuchaři neučí základy

Jaroslav Zahálka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Proč se u nás gastronomie nevyvíjí tak rychle jako v jiných zemí? Těžká otázka. Už bylo vymyšleno spoustu nových stylů od dob zakladatele francouzské...

Seriál 27. srpna 2015 7:00

ZAHÁLKA: Dlouhá pracovní doba, žádná dovolená. Být kuchařem je především dřina

Jaroslav Zahálka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Asi každý kdo šel na kuchaře před revolucí a těsně po, tak zná tu památnou větu od rodičů „Běž na kuchaře, budeš se mít dobře, lidi si tě budou...

Doporučujeme 15. července 2015 7:00

ZAHÁLKA: Návrat ke kořenům. Instantní polévka nestačí, nejsme chodící popelnice

Jaroslav Zahálka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Všiml jsem si, že posledních pár let, se lidé začali více poohlížet po lokálních produktech a vůbec začali více vařit podle našich babiček. Tento...

Seriál 17. června 2015 7:00

ZAHÁLKA: Víc prkének a maso neházet do koše. Sedm největších hříchů restaurací

Jaroslav Zahálka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jaké jsou hlavní nešvary restaurací, když jde o hygienu? A jaké poučení si z těchto nešvarů můžeme vzít pro lepší hygienu v naší kuchyni? Nedělejte...



Najdete na Lidovky.cz