13. října 2016 6:57 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Jednoduchý a chutný. Zkuste quiche
s růžičkovou kapustou a kaštany

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Jednoduchý a chutný. Zkuste quiche s růžičkovou kapustou a kaštany (ilustrační... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Jednoduchý a chutný. Zkuste quiche s růžičkovou kapustou a kaštany (ilustrační... | foto: Shutterstock
Slané koláče neboli quiche jsou oblíbené především proto, že jejich příprava je opravdu snadná a přitom existuje tolik různých variací. Nechte se inspirovat a připravte ho s růžičkovou kapustou a kaštany.

Quiche s růžičkovou kapustou, kaštany a klobásou


Na těsto:

  • 100 g studeného másla
  • 200 g mouky
  • špetka soli
  • 50 g mletých lískových oříšků
  • 1 lžíce bílého vinného octa

Na náplň a polevu:

  • 500 g růžičkové kapusty
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 1 lžíce oleje
  • 3 italské klobásky salsiccia (nebo jiné pikantní klobásky)
  • 300 g podušených, oloupaných kaštanů
  • 1 lžíce másla
  • pepř
  • 200 ml smetany
  • 60 g sýra roccolo
  • 3 vejce

Nasekáme máslo, přidáme 2 lžíce ledové vody a ostatní přísady a rychle uhněteme těsto. Vytvarujeme ho do koule, zabalíme do fólie a dáme na přibližně1 hodinu do chladna. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Formu vytřeme máslem.

Těsto rozválíme na pracovní ploše posypané moukou a přeneseme do formy. Dno vícekrát propícháme vidličkou a předpečeme na druhém stupni odspodu asi 10 minut. Pak vyjmeme a necháme vychladnout. Teplotu trouby snížíme na 180 stupňů.

Růžičková kapusta (ilustrační foto)

Omyjeme růžičkovou kapustu, očistíme, růžičky rozpůlíme a předvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pak vyjmeme a necháme vychladnout. Pak vodu slijeme, kapustu necháme okapat a dáme do mísy. Ochutíme muškátovým oříškem.

Zahřejeme olej na smažení a klobásky na něm ze všech stran zprudka (asi 10 minut) opékáme. Pak vyndáme, nakrájíme na kousky velikosti sousta a smícháme s kapustou. V pánvi zahřejeme olej a přibližně 5 minut na něm restujeme nasekané kaštany. Potom je také přidáme do kapustové směsi, kterou pak rozdělíme na korpus.

Na polevu rozmixujeme smetanu s nasekaným sýrem. Ve směsi rozšleháme vejce a dochutíme solí a pepřem. Polevu nalijeme na kapustovou směs a pečeme na prostředním stupni asi 30 minut.

Recept pochází z knihy Quiche a koláče - oblíbené recepty od pikatních po sladké, kterou vydalo nakladatelství Ikar.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na Lidovky.cz