Na stres pomůžou brambory a pastinákSladké brambory obsahují vitamín B, který stimuluje náladu a zároveň bojuje proti kortizolu (stresový hormon). |
Postup: Do středně velkého hrnce dejte olej a vařte na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli, dochuťte solí a pepřem. Poté, co se cibule stane průsvitnou, tak přidejte česnek. Po 2 minutách přidejte ½ šálku zeleninového vývaru, pak do hrnce hoďte nakrájené sladké brambory a pastinák, dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte zbytek vývaru . Přiveďte směs k varu a zakryjte pokličkou. Vařte 20-25 minut, dokud brambory a pastinák nezměknou. Směs rozmixujte na polévku. Nakonec jídlo ozdobte čerstvou petrželkou.
Koncentraci získáte pomocí ořechů a borůvekVlašské ořechy díky vitamínům E, B1 a B6 podporují funkci mozku. Jádra navíc pomáhají odstraňovat únavu a stres. Příznivý vliv na mozek mají i borůvky. |
Postup: Dejte zelí, fenykl a vějířovité listy do velké mísy. Přidejte kůru a šťávu od citrónu a pokapejte olejem. Dále přidejte sůl a pepř a dobře promíchejte. Nakonec přijdou na řadu borůvky, sýr a vlašské ořechy. Jídlo můžete hned servírovat.
Rychlé doplnění energie v podobě sušeného ovocePřírodní cukry v medu a ovoci vám dodají energie. Bílkoviny z ořechů vás posílí. Jen nezapomeňte, že zdravá porce je o velikosti dvou prstů. |
Postup: Ořechy, ovoce a semínka dejte do kuchyňském robotu. Směs rozmixujte, ale ne úplně dohladka. Přidejte med a vtlačte ho do směsi, aby zapadl. Pevně zatlačte směs do nádoby s víkem a dejte do chladu na hodinu nebo více.
Zelená zbraň proti kocoviněTento lék proti kocovině s antioxidanty vás hydratuje a postaví zpátky na nohy. Pokud cítíte navíc nevolnost, přidejte lžičku strouhaného zázvoru nebo trochu máty, které se vypořádají s podrážděným žaludkem. |
Postup: Všechny ingredience rozmixujte do hladké šťávy.
Pocit nadýmání a plnosti zažene zázvorový čajZázvor a máta jsou známé pro napomáhání trávení. Je třeba tento čaj popíjet v průběhu celého dne, aby zažívací potíže zmizely. |
Postup: 4 šálky vody se skořicí, mátou a zázvorem převeďte do varu. Nechte vařit po dobu 5 minut. Odstraňte hrnec ze sporáku, přidejte citronovou šťávu a nechte čaj 3-5 minut stranou. Poté ho přeceďte přes jemné síto.