Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Smrt na Nilu počká. Disney odkládá nového Poirota na neurčito

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Koronavirová situace způsobila, že společnost Disney odložila zatím na neurčito chystané a hvězdné obsazené pokračování případů Hercula Poirota (Keneth Branagh).

Kenneth Branagh jako Poirot ve Vraždě v Orient expresu. foto: Twentieth Century Fox

Společnost Disney v poslední době odkládá kvůli omezení kinosálů hned několik svých filmů. Jediný, kterému vydrželo letošní datum premiéry (v Česku 24. 12.), je Wonder Woman 1984 režisérky Patty Jenkinsové. I to se ale dost možná posune. 

Vražda v Orient expresu - promo plakát. Celá herecká sestava pohromadě.
Vražda v Orient expresu. Johnny Depp se usmívá i navzdory smrti jednoho z...

Britská spisovatelka Agatha Christie napsala povídku Smrt na Nilu v roce 1937. Hercule Poirot, belgický gentleman a nejlepší detektiv na světě, se snaží užít si dovolenou na luxusní lodi plující po egyptské řece Nil. Záhy je ale na palubě zavražděn jeden z cestujících a Poirot se musí chtě nechtě vzdát své dovolené.

Snad hlavním lákadlem Vraždy v Orient expresu (2017) bylo prvotřídní obsazení v čele s Johnnym Deppem, Willemem Defoem, Judi Denchovou nebo Penélope Cruzovou. Smrt na Nilu zase přinese Gal Gadotovou, Toma Batemana, Jennifer Saundersovou nebo Armieho Hammera.

Autorem scénáře je Michael Green (Logan: Wolverine, Blade Runner 2049). Režírovat bude znovu představitel hlavní role, Kenneth Branagh.

Smrt na Nilu se již dočkala hollywoodského filmového zpracování. Ve filmu z roku 1978 si Poirota zahrál Peter Ustinov. Doplnila ho třeba Mia Farrowová nebo Jane Birkinová. Snímek získal Oscara za nejlepší kostýmy.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...