26. února 2017 14:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Marocká žebírka či páje s lanýži. Na čem si budou hvězdy pochutnávat na Oscarech?

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 2Diskuse
Šéfkuchař Wolfgang Puck | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Šéfkuchař Wolfgang Puck | foto: Reuters
LOS ANGELES Nejvýznamnější večer filmového Hollywoodu, který letos připadá na neděli 26. února, si žádá i skvělé menu. Hvězdy, vyčerpané na těle i na duchu vyhlašováním cen Oscar, si na něm pochutnají na párty zvané Governors Ball.

Co tedy po letošním 89. ročníku Oscarů ochutnají herečky a herci jako je Viola Davisová, Ryan Gosling či Emma Stoneová? Jak napsal zpravodajský server People, o jídla se i tentokrát postará šéfkuchař celebrit Wolfgang Puck, který vytvoří více než 50 pokrmů.

Kuřecí páje či losos

Nebude chybět široká škála předkrmů včetně tradičních Puckových specialit, jako je kuřecí páj s černými lanýži podávaný v samostatných mističkách a pokrytý máslovým listovým těstem, zapečené těstoviny se sýrem či uzený losos na krekru ve tvaru sošky Oscara.

Mezi novinky letos šéfkuchař zařadil například kořeněná marocká žebírka s parmezánovým litým koláčem ve tvaru propletených žížalek, takos z kolokázie jedlé s krevetami, mangem, avokádem a majonézou z uzených chilli papriček, nočky s dušenými houbami a smetanou ochucenou kešu ořechy, a humří kukuřičné hotdogy.

Domácí preclíky a saláty

Chybět nebudou ani tradiční zlatem poprášené cukrovinky či domácí preclíky, nebo tři různé druhy salátů včetně salátu z mladé červené řepy s jogurtem s kozím sýrem.

Puck novinářům řekl, že na menu bude něco pro každého, včetně veganských možností, jako jsou těstoviny ochucené mrkvovou šťávou, či mražené lahůdky připravené pomocí tekutého dusíku.

Šéfkuchař Wolfgang Puck s čokoládovým Oscarem

Při vymýšlení pokrmů se šéfkuchař Puck nechal inspirovat různorodou kuchyní Los Angeles, která odráží rozmanitost filmů, jež byly v letošním ročníku nominovány. Během velké události budou celebrity upíjet šampaňské Piper-Heidsieck, víno Francise Forda Coppoly a koktejly míchané z whiskey The Hilhaven Lodge. Chybět nesmí občerstvení na ledu včetně suši, krabů či havajského salátu poke ze syrových ryb.

Puck hodlá použít místní suroviny a ingredience, a samozřejmě plody moře z trvale udržitelných zdrojů, aby nakrmil 1500 hostů. Všechno jídlo, které se nesní či nespotřebuje, daruje po akci charitě bojující proti hladu Chefs to End Hunger.

ČTK
  • 2Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

BMW Řada 5 52d 2013 ·...
BMW Řada 5 52d 2013 ·...

r.v. 2013, naj. 78 656 km, diesel
680 000 Kč (s DPH)

Najdete na Lidovky.cz