"Nejdřív pastujeme řepkový med do struktury bílého medu, pak do něj přidáváme nízkokalorické holandské kakao. Na požádání přidáváme i větší kousky kokosu a ořechy či sekané mandle," prozrazuje včelař recept, který prý nejvíc oceňují děti.
"Snažím se dělat osvětu pro veřejnost s pomocí encyklopedie, kterou jsem náhodou našel v jednom vetešnictví. Byly tam recepty, které jsem zkusil, a testuji je na svých známých," vysvětlil Otípka. Pro prodej medu totiž platí přísná pravidla a jako včelař, pro kterého je chov koníček, ho smí prodávat jen omezeně.
Pan Otípka se snaží uspokojit i dospělé. Saláty například dochucuje medem s chilli papričkami. Nepálí, protože silice se vytáhnou do čerstvého tekutého medu. Sladký včelí produkt ochucuje také česnekem či kustovnicí čínskou, která je antioxidant a má chuť podobnou borůvkám či brusinkám. "Reakce jsou velice pozitivní. Všichni jsou z toho zaskočení," pochvaluje si Otípka.