Podle majitele statku Charlese Backa to dokazuje, že se Jihoafrická republika ve výrobě špičkového jídla a vína dokáže vyrovnat zbytku světa. Jedním z tajemství úspěchů Backovy farmy je 800 koz, které návštěvníky zdraví ze speciálně navržené spirálovité kozí věže a přežvykují trávu v okolních polích.
Kozí mléko se míchá s krémovým mlékem od místních kravských stád, což camembertu dodá příchuť nepasterizovaného mléka, které se tradičně užívalo pro lehké sýry a které je nyní ze zdravotních důvodů v JAR zakázáno. "Můžete udělat špatný sýr z dobrého mléka, ale nemůžete udělat dobrý sýr ze špatného mléka," říká Back.
Sýr Fairview's Roydon, pojmenovaný po jednom zaměstnanci, který zemřel při dopravní nehodě, porazil své - především francouzské - konkurenty a na každoročních World Cheese Awards získal zlatou medaili v soutěžní kategorii camembert v letech 2003, 2004, 2005 a 2008. Jeho plnou a přesto jemnou chuť si oblíbili zejména evropští turisté přijíždějící do Jihoafrické republiky.