Seriál 18. prosince 2013 15:00

Nejlepší restaurace: zvítězila Piano Nobile Chateau Mcely

Divoká kachna s karamelizovaným černým kořenem, sušenými brusinkami a kardamonovou omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V osmnáctileté historii ročenky, dnes známé jako Maurerův výběr Grand restaurant, obsadil teprve potřetí první místo podnik sídlící mimo hlavní...

Seriál 16. prosince 2013 15:00

Nejlepší restaurace: La Degustation Boheme Bourgeoise

Šneci z Lužických hor a krupicová kaše s bylinkovým máslem a pórkovou pěnou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V nenápadné, malé, rohové restauraci se složitým, ale slibným názvem La Degustation Boheme Bourgeoise, na rozhraní Haštalské a Rybí uličky na Starém...

Seriál 13. prosince 2013 7:30

Nejlepší restaurace: zabodoval Alcron s michelinskou hvězdou

Srnčí hřbet na karotkovém pyré s ragú z topinamburu, kroketa ze srnčí plece, pečené kumquaty a jalovcová omáčka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restaurace, od loňska vyzdobená michelinskou hvězdičkou, kterou její šéf Roman Paulus letos s přehledem obhájil, je čtenářům Lidových novin dobře...

Seriál 11. prosince 2013 15:00

Nejlepší restaurace: Do TOP 10 se letos dostal i podnik Bellevue

Lehce zauzený srnčí hřbet, červené zelí, celerové pyré, omáčka ze sherry Pedro Ximénez s čokoládou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V minulých ročnících chybělo restauraci Bellevue na pražském Smetanově nábřeží vždy jen pár hlasů, aby se dostala do nejlepší desítky. Loni byla...

Seriál 9. prosince 2013 15:00

Nejlepší restaurace: na čem stojí koncepce podniku Kalina?

Pečený telecí brzlík, ragú z lesních hub a lanýže | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je to přesně rok, co byla v krásných interiérech starého měšťanského domu U Zlaté husy v pražské Dlouhé ulici otevřena nová restaurace s pěkným...

Seriál 6. prosince 2013 15:00

Nejlepší restaurace: Jak se vaří v karlovarské Promenádě?

Třeboňský kapr anbe recept pro dívky a paní, které nenavštěvovaly školu základních dívčích znalostí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velká postava pražského restauratérství, bohužel již zesnulý Josef Vladař, který vedl stejnojmennou malostranskou restauraci, říkával: „Nejlepším...

4. prosince 2013 15:00

Nejlepší restaurace: Sedmý skončil podnik Le Terroir

Krém Caramel, ananasovo-kokosová zmrzlina a ananasovo-mandarinková šťáva s potočnicí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Někdo sbírá drahokamy, já hledám tradiční domácí chovatele a pěstitele, abych od nich získal nejlepší suroviny. Jsou pro mne inspirací i výzvou,...

Seriál 2. prosince 2013 15:00

Nejlepší restaurace: Terasa U Zlaté studně s výhledem na Prahu

Královské holoubě z Anjou plněné kachními játry foie gras s liškami a keňskými fazolkami na pyré ze sladkých brambor a sosem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Navzdory názvu zažijete při návštěvě této „studně“ jeden z nejkrásnějších výhledů na Prahu, srovnatelný s pohledem z jižních zahrad Pražského hradu....

Seriál 29. listopadu 2013 15:00

Nejlepší restaurace: Co vaří ve Francouzské restauraci Art Nouveau?

Loni se honosná pražská Francouzská Obecního domu propracovala do první desítky poprvé. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Loni se honosná pražská Francouzská Obecního domu propracovala do první desítky poprvé. Byl to pěkný dárek k jejímu stoletému jubileu, který 22....

Seriál aktualizováno 16:16, 24. 1. 2013 7:00 PRAHA

Kam na poctivé zákusky? Cukrárny, kam chodí i šéfkuchaři

Dort (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Žádný ztužený tuk, který chutná jako modelína, ale poctivé čerstvé máslo. Pravá šlehačka, ne jenom její rostlinná náhražka. Místo přeslazených polev...

Seriál 17. ledna 2013 9:00

Tipy šéfkuchařů: kam pro kváskový chléb a nejlepší koláče?

Chleba (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo by čekal, že se poctivá pekařství jednou stanou téměř vzácností? Lidé si mezi sebou vyměňují tipy na malé podniky, kde nenarazíte na rozpékané...

Seriál 11. ledna 2013 7:00

Tipy šéfkuchařů: kde koupit čerstvé pstruhy?

Kde koupit čerstvé pstruhy? Podívejte se na tipy šéfkuchařů | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Už máte plné zuby mraženého filé z poloviny napumpovaného vodou? Přitom i v Česku existují podniky, kde seženete čerstvé a kvalitní rybí maso. A...

Seriál aktualizováno 9:50, 3. 1. 2013 8:06

Kde sehnat nejlepší panenku? Šéfkuchaři radí, kam chodí do řeznictví

šéfkuchař a majitel hostince U Koně Jaroslav Sapík.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Řeznictví, kde najdete jen čerstvé a kvalitní maso od místních dodavatelů. Pekařství s poctivým kváskovým chlebem a ještě teplými rohlíky nebo...



Najdete na Lidovky.cz