Vítězná restaurace nabízí jeden z nejromantičtějších výhledů na Prahu. Šéfkuchařem je zde Pavel Sapík. "Nikdy jsem nechtěl být součástí průměru, chci být nejlepší," říká šéfkuchař, který v podniku působí od roku 2008 (loni se restaurace Terasa U Zlaté studně umístila na druhém místě).
Nahlédněte do magazínu |
V první desítce Maurerova výběru nastalo jako každý rok několik změn: nejvýraznější je propad loňského a předloňského vítěze La Degustation Boheme Bourgeoise až na čtvrté místo. Z TOP 10 byla také vyřazena restuarace Allegro v hotelu Four Seasons, která je jako jediná v Česku nositelem michelinské hvězdičky. V současné době se totiž rekonstruuje.
Poprvé v šestnáctileté historii Grand Restaurant se také v první desítce (a to na druhém a třetím místě) umístily dva podniky jednoho hotelu Radisson Blu Alcron, které vede jeden šéfkuchař Roman Paulus: jako druhá skončila restaurace Alcron, na třetím místě pak La Rotonde.
S magazínem Esprit MENU na kávu do Obecního domuKupte si středeční Lidové noviny s magazínem Esprit MENU a získejte poukaz na občerstvení ve Francouzské restauraci Obecního domu v Praze. Více informací najdete ZDE |
Speciálně pro Esprit MENU Lidových novin také připravili vydavatelé Grand Restuarant přehled stovky nejlepších českých restaurací TOP 100.
Profily jednotlivých restaurací z TOP 10, přehled nejlepších českých barů i další zajímavé čtení přináší speciální vydání Espritu LN MENU, které vychází ve středu 30. 11. 2011.
TOP 100 restaurací v iPadu či iPhonu:Magazín Esprit MENU s TOP 100 nejlepších restaurací si můžete stáhnout i do iPadu či iPhonu. |