„Kvůli zvýšení produkce bylo potřeba větších skladovacích prostor. Loni jsme proto výrazně investovali do rozšíření sklepů,“ pyšní se Pavel Benák, ředitel Pivovaru Nymburk. Výstav uvařeného piva dosáhl 171 tisíc hektolitrů, což je o pět procent více než v roce 2013.
Roli v růstu zřejmě sehrálo i sté výročí narození spisovatele Bohumila Hrabala, jenž je s nymburským pivem velmi pevně spojen. Jeho otec František se v roce 1919 stal správcem podniku, rodina tu žila až do roku 1947.
A společnost bude slavit i letos - připomene si už 120 let od založení. Benák slibuje překvapení, konkrétní zatím není. Nicméně jedním z nich bude černé čokoládové pivo, které půjde do prodeje na jaře. Dřív bylo k dostání pouze na vybraných akcích.
Postřižinské si pijáci mohou vychutnat ve dvou desítkách zemí na třech světových kontinentech. V Nymburce se vaří šest druhů světlých piv, jedno tmavé a světlý a polotmavý speciál.