18. května 2017 6:38 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Oběd kancelářských krys: Kde si dát v centru Prahy skvělé maso na stojáka?

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Tatarák mají v Kantýně vynikající | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Tatarák mají v Kantýně vynikající | foto: FAcebook/Kantýna
Segedínský guláš, ledvinky, ale i výpečky z „přeštíka“ (čuníka z Přeštic) podlévané plzeňským pivem. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace, ve které dostanete české hotovky na stojáka, stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší další díl exkluzivního seriálu, ve kterém vás seznámí jen s podniky, které za to opravdu stojí.

Maso Turek

Prostory masny v Jindřišské ulici jsou vyvedeny ve stylové kombinaci červené a bílé: čtvercový vzor v těchto barvách najdete na kachličkách i na závěsech. Dokonce i nabídka na tabuli je psána rudou fixou.

  • Jindřišská 23, Praha 1
  • www.masoturek.cz
  • 224 230 968

Každý den tu mívají několik dušených jídel: guláš segedínský, ostrý maďarský či klasický, krom něj třeba také ledvinky. Nechybí většinou ani bramborové knedlíky plněné uzeným, vrabec se zelím a svíčková se sekanou. Samozřejmostí jsou i hutné polévky za devětadvacet korun: pokud bude v nabídce, nezapomeňte vyzkoušet gulášovou: je výborná.

Náš tip: U Turka mají některé pokrmy svoje místo v týdnu: kdo má rád karbanátky, měl by sem zajít v pondělí či úterý, středy a čtvrtky bývají řízkové, v pátek se obvykle můžete těšit na grilovaná kuřecí křídla.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • Cenová hladina: Hlavní jídla tu dostanete za ceny mezi 60 a 80 korunami.

Kantýna

Kantýna je místem, kam kancelářská krysa zajde, když má chuť se trochu rozmazlit: protože stravenky tady neberou. Ale vynechat tuhle adresu ve výčtu „stojákových“ podniků v centru, by bylo škoda.

  • Politických vězňů 5, Praha 1
  • www.kantyna.ambi.cz
  • 734 172 398

Vepřové výpečky z přeštíka podlévané plzeňským pivem mají upečené dozlatova, bramboráky jsou příkladně majoránkové a sekaná neskutečně šťavnatá. Systém placení je trochu netradiční: z pečení, příloh a dalších pochutin si vybíráte u pultu a obsluha vám je vrství na dřevěné tácy: platíte až při odchodu za objednanou váhu. Konzumovat můžete buď vestoje u masivního mramorového stolu nebo se usadíte u stolků v zadní místnosti.

Kantýna je místem, kam kancelářská krysa zajde, když má chuť se trochu rozmazlit: protože stravenky tady neberou.
Systém placení je trochu netradiční: z pečení, příloh a dalších pochutin si vybíráte u pultu a obsluha vám je vrství na dřevěné tácy: platíte až při odchodu za objednanou váhu.

Náš tip: Maso v Kantýně je maso s rodokmenem: vepříky tu mají přeštické, hovězí je příkladně stařeno a pochází z českých stračen.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • Cenová hladina: Platí se tady podle hmotnosti, s třemi plátky pečeně, bramborákem a malým pivem se do 180 korun vejdete.

Řeznictví Kosina

Každodenní nabídka Kosinova teplého úseku je pozoruhodným mixem české klasiky a exotických ústřelů, které se zhmotňují v podobě kuřecích stripsů na thajský způsob či čínských vepřových placiček.

  • Kaprova 7, Praha 1
  • www.reznictvikosina.com
  • 775 577 442

Důvodem, proč zde mají stále plno je však spíš zmiňovaná česká klasika: vepřový bůček, který se rozpadá na jazyku, skvěle kořeněné karbanátky, které zaženou i tu nejhorší kocovinu i hutné polévky, jež menším jedlíkům vystačí jako oběd. Na ulici přiléhající ke Staroměstskému náměstí je řeznictví Kosina vklíněno mezi španělskou restauraci a staročeskou past na turisty; představuje zde zjevení ze starých časů. V tom nejlepším slova smyslu.

Řeznictví Kosina (Kaprova 7, Praha 1)

Náš tip: Kosinovic specialitou jsou teplé klobásy, špekáčky a uzené maso z vlastní udírny.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • Cenová hladina: Sytý oběd tu pořídíte do sto korun.
Petra Pospěchová
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

(ID: 779, Editovat, Smazat, Nastavit soukromý, Preview)
(ID: 779, Editovat, Smazat, Nastavit soukromý, Preview)

Co maminky motivuje k vlastním článkům? A co jim dává a bere blogování o porodu a životě s dětmi?

Najdete na Lidovky.cz