Za odlehčený jídelníček ve středomořském duchu zaslouží pochvalu největší. Ústupek jinak téměř stoprocentně vegetariánskému menu (prosakuje na něj sem tam nějaké to prosciutto) tu připouštějí jen v době obědů, kdy můžete vybírat i z proměnlivé denní nabídky. Ta obvykle obsahuje i jedno masité, stále ale nijak těžkotonážní jídlo (v době mé poslední návštěvy to byl třeba králík na víně, 98 Kč).
Výběr ze stálého jídelníčku je vždycky trochu boj: Pokud stejně jako já tyhle výlety na jih jednoduše můžete, nejspíš při jeho pročítání dostanete chuť na mnohem víc věcí, než kolik se do vás kdy může vejít. Vedle ale rozhodně nešlápnete s některým ze salátů (většinou 125 Kč), umějí tu i hummus a další „mezze“ nebo palačinky (65, resp. 75–98 Kč).
ČTĚTE TAKÉ: |
Vinný lístek je o dost stručnější a bez výjimky rozlévaný. Jak moc a k čemu vás inspiruje, uvidíte sami, kromě francouzské a italské klasiky na něm nechybí ani moravský Pinot Gris.
Onu „škálu kávových specialit“ však nečekejte nijak zvlášť širokou – až na Cafe terapii s kávovým likérem a mléčnou pěnou se nabídka příliš neliší od tuzemského průměru. Káva (Vescovi) je ale dobrá a posezení s ní příjemně terapeutické.