Recept 29. dubna 2016 6:00 BLED Magdalena Slezáková

Kremšnita: magie křehkého těsta a sametového krému z úpatí slovinských hor

Vanilkový krém, šlehačka a křupavé listové těsto. Slavnou kremšnitu připravují... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pocukrovaná vrstva zlatého listového těsta křupne pod lžičkou, aby odhalila nadýchanou šlehačku a pod ní skryté vanilkové nebe. Existují stovky...

30. listopadu 2015 22:07

Jak si poradit s vnitřnostmi? Inspirujte se recepty šéfkuchařů i soutěží MasterChef

Domácí paštika (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nevíte, jak na kachní játra, králičí srdíčka nebo kuřecí žaludky? Proměnit vnitřnosti v lahodné delikatesy dostali za úkol i soutěžící v pondělním...

17. srpna 2015 6:00

Švestky a mák - unikátní české souznění. Lehké makové řezy se švestkami

Pravá letní sezóna - švestky a mák. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Česko má co se týče máku hned dvě priority. Jednak se ho u nás pěstuje, jak uvádí některé zdroje, snad nejvíce na světě, myšleno mák potravinářský...

15. srpna 2015 6:40

Tři jednoduché recepty na chutnou omeletu. Nebojte se experimentovat

Omeleta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ať už si rádi dopřejete omeletu k snídani, svačině nebo lehčí večeři, nebojte se s jejím složením experimentovat. Tři recepty, které přinesl server...

11. srpna 2015 7:00

Recepty pro horké dny: tříchodové menu nasytí a osvěží

Potraviny. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vlny veder trápí Česko už druhý měsíc. V horkém počasí se málokomu chce stoupnout k plotně a začít vyvařovat složité pokrmy. Navíc v téměř 40...

14. listopadu 2014 20:52

Co vám uniklo: Blanka za obzorem, konec politiky i hnusný bramborák

Tunelový komplex Blanka po dokončení stavební části v září 2014. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neměli jste čas sledovat přes den zprávy? Přinášíme pro vás přehled nejdůležitějších událostí dne.

Seriál 14. června 2014 7:00

Krok za krokem: jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu

Jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu?  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neholdujete nanukům a máte chuť na domácí vanilkovou zmrzlinu? Není nic jednoduššího, než si ji připravit doma. Server Lidovky.cz přináší další díl...

Doporučujeme 17. března 2014 6:00

Návykové tiramisu. Roman Paulus poradí, jak na něj

Pro přípravu italského tiramisu je třeba sáhnout po správných surovinách - základem je mascarpone, cukrářské piškoty, vejce a espresso. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Italské tiramisu je mimořádně jemný a velmi lahodný dezert, kterým zabodujete u rodinného oběda i romantické večeře při svíčkách. Jak na něj, na co...

Doporučujeme 12. března 2014 6:00

Jak připravit originální večírek? Překvapte alkoholovým želé

Alkoholové želé. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete být originální a připravit přátelům jedinečný večírek, na který budou ještě dlouho vzpomínat? Pohostěte je alkoholovým želé. Server Lidovky.cz...

Doporučujeme 5. března 2014 6:15

Exotické ovoce plné antioxidantů. Poznejte kustovnici čínskou

Kustovnice čínská. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čínské ovoce plné vitamínů a antioxidantů, které roste v podhůří Himalájí. To je kustovnice čínská, nazývaná také goji. Nejen, že je zdravá, ale má...

Seriál 26. února 2014 6:20

Opomíjené kdoule. Zkuste 5 receptů z netradičního ovoce

Kdoule. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V syrovém stavu takřka nepoživatelné, po kuchyňské úpravě božské. To jsou kdoule. Tvrdé a silně aromatické plody kdouloně obecné svým tvarem...

Doporučujeme 31. ledna 2014 6:40

Zlatavý kousek nebe. Masopustní koblihy třikrát jinak

Koblihy. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přestože masopustní veselí vrcholí až tři dny před Popeleční středou (letos 5. března), lidový svátek probíhá v podstatě už od Tří králů. Jeho...

Recept 27. listopadu 2013 6:00 Eliška Bramborová

Cizrna v chutném kořeněném kabátku. Vyzkoušejte falafel

Falafel. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Smažené kuličky či placičky plné arabských chutí. To je falafel. Tento tradiční pokrm z cizrny, je oblíbený především na blízkém východě. Dnes ho...

Recept 9. října 2013 7:00 Eliška Bramborová

Harlekýn jako z cukrárny? Vyzkoušeli jsme pro vás recept

Dort Harlekýn | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Intenzivní chuť čokolády a šlehačky. To je Harlekýn. Nadýchaný dort s pařížskou šlehačkou omamně voní a rozplývá se na jazyku. Server Lidovky.cz pro...

4. srpna 2013 7:00

Ochlaďte se domácím sorbetem. Přinášíme několik tipů

Sorbet má méně kalorií než smetanová zmrzlina. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vedra jsou zpět a s nimi i náš další tip, jak se doma osvěžit. Vyrobte si slaďoučký ovocný sorbet! Server Lidovky.cz vám přináší tři recepty na...

Recept 2. srpna 2013 7:00 Eliška Bramborová

Nechcete v horku zapínat troubu? Vyrobte si dezert bez pečení

Italský lahodný dezert tiramisu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Udělat si dezert lze i bez pečení. Vždyť komu by se chtěla zapínat v tom horku ještě trouba. Pochutnáte si na něm a krásně vás osvěží. Server...

Recept 17. července 2013 7:00

Netradiční nápoje. Zkuste se osvěžit v asijském stylu

Mandarinkovo-maracujový džus | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lassí, ostré mangové daiquiri nebo mandarinkovomaracujový džus. Zkuste si doma připravit netradiční osvěžení a inspirujte se asijskou kuchyní. Které...

Seriál 13. července 2013 7:00

Koláč, zmrzlina i šťáva. Zkuste pět receptů z černého rybízu

Černý rybíz  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejen, že obsahuje velké množství vitaminu C, ale také má blahodárné účinky na lidský organismus a řadí se také mezi rostlinné antioxidanty. Server...

Doporučujeme 4. července 2013 7:00

Kupované, nebo domácí? Jak dělají hranolky šéfkuchaři

Hranolky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak připravují hranolky v předních restauracích? Populizátor vysoké gastronomie Zdeněk Pohlreich přiznal serveru Lidovky.cz, že v Café Imperial...

21. června 2013 7:00

Co si dát v horku k večeři? Zkuste ovocný salát nebo kuskus

Kuskus se zeleninou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V horkých letních dnech není důležitý pouze pitný režim, ale také to, co jíte. Z jídelníčku by měly zmizet těžké smetanové omáčky i knedlíky. Zkuste...

7. března 2013 16:00

Jak vařit asijská jídla? Šéfkuchař ze SaSaZu vám poradí

Shahaf Shabtay | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rozhodl se, že napíše kuchařku a povedlo se. Shahaf Shabtay, šéfkuchař SaSaZu, jedné z nejlepších asijských restaurací v Praze, se s milovníky...

Seriál 15. února 2013 7:00

Papája je nejlepší čerstvá. Hodí se i do dezertů a džemů

Papája | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Papája je nejen vynikající, ale také léčivá. Díky zajímavé melounové chuti její obliba v Česku roste. Vedle ananasu a manga patří mezi tři...

12. prosince 2012 7:00

Jak na domácí paštiku? Poradí vám Roman Paulus

Kachní paštika. Personál ji pro potřeby focení překvapivě připravil v jiných verzích, než jaké dostala (opakovaně) recenzentka. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Domácí paštika má s těmi z konzervy společný snad jen název. Žádné vepřové kůže nebo drůbeží separát. Jakou si ji uděláte, takovou ji budete mít....

31. října 2012 7:00

Zvěřina musí uzrát. Jak ji upravit, naložit a péct? Radí Roman Paulus

Srnčí hřbet s dýňovou kaší a kapustičkami. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je spousta druhů masa, které stačí prostě vzít a upéct, nepotřebují víc než trochu soli a pepře a výsledek bude vždycky skvělý. Zvěřina mezi ně...

24. října 2012 7:00

Vybarvené krevety: jak je vařit a loupat? Radí Roman Paulus

Ať už budete krevety vařit, nebo smažit, udělané jsou za minutu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mořské plody lidé buď milují, nebo nenávidí. Nic mezi tím. Od nenávisti k lásce je ale jen krůček. Pokud jste do téhle chvíle pulty s dary moře...

3. října 2012 7:00

Sladké hrušky: do koláče i zvěřiny. Recepty Romana Pauluse

Hrušky chuťově výtečně ladí s grilovanými játry a bramborovou kaší. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Madame Verte, Císařka, Magdalenka, Erika... Pusťte si tyhle krásky z rodu hrušek do kuchyně a nechte je ukázat, co v nich dřímá. Slušet jim to bude...

25. září 2012 7:00

Jak chutná Středomoří a Latinská Amerika? Tři recepty

Teplý krevetový salát s červenou cibulí, česnekem, mladými bramborami Grenaille, rukolou a cherry rajčátky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Paellu s mořskými plody, saltimboccu z telecí kýty s parmskou šunkou či risotto Milanese s hovězím morkem - všechny tyto dobroty můžete ochutnat v...

23. srpna 2012 7:00

Pečená paprika je úžasná. Třeba s česnekem a sýrem

Papriku podáváme buď ještě teplou, nebo naopak dobře vychlazenou, třeba s kapkou olivového oleje, česnekem a sýrem.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čerstvá paprika je dobrá, ale pečená a zbavená slupky ještě lepší: sladká, voňavá, měkká… prostě úžasná.

17. srpna 2012 7:00

Ovocné dezerty na léto. Tři recepty od šéfkuchařů

Čokoládový cheesecake s jahodami. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ovocný sorbet v horkých dnech osvěží, čokoládový cheesecake a jahodové knedlíky neurazí. Tady jsou tři recepty na jednoduché dezerty od šéfkuchařů...

Doporučujeme 9. srpna 2012 7:00

Letní polévky: ideální pro horké dny. Třeba melounová

Sporák můžete nechat vypnutý. K přípravě této polévky stačí mixér a trocha portského. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Že se polévky do horkých letních dnů nehodí? Ne tak docela. Španělské gaspacho, balkánský tarator či studený krém ze sladkého melounu jsou na léto...

3. března 2012 7:00

Bezmasá kuchyně není nudná. Zkuste 2 recepty

Taštičky z nudlového těsta plněné čerstvým sýrem s restovanou zeleninou s houbami. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Láká vás vegetariánská kuchyně? Během festivalu Vegetfest, který právě probíhá v sedmi pražských restauracích máte možnost ochutnat jídla, při...

25. ledna 2012 7:00

Vepřová líčka a jablečné koblížky. Tři recepty

Jablečné koblížky s marcipánem a zakysanou smetanou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Česká zabijačka je tradice, která v poslední době zažívá postupnou renesanci. Odjakživa znamenala nejen hospodářskou nutnost, ale také oslavu života...

Doporučujeme 15. prosince 2011 7:00

Pórek: jemnější než cibule. Zkuste cannelloni

Pórkovo-krevetové cannelloni. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Svou štiplavostí dodává pórek jídlu příjemný říz, oproti cibuli je zároveň mnohem jemnější. Hodí se do polévek, salátů nebo třeba ke kozímu sýru.

24. listopadu 2011 7:00

Sympatické kapustičky. Skvěle se hodí k masu

Pomalu pečené husí prso s růžičkovou kapustou a černým kořenem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Růžičková kapusta je téměř poslední zelenina, kterou můžeme ze zahrádky sklízet ještě v půlce listopadu. I po přemrznutí – bez sebemenší újmy vydrží...

13. listopadu 2011 7:00

Brambory na knedlíky, kaši i placky. Které zvolit?

Bramborové noky s kozím sýrem a sušenými rajčaty | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kaše, knedlíky, placky, skvělý hlavní chod i příloha. Máloco má v české kuchyni tak široké uplatnění jako brambory.

Doporučujeme 10. listopadu 2011 7:00

Husa, kaldoun a paštika. Připravte si celé menu

Bruschetta s paštikou z restovaných drůbežích jater | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Martin je tu a s ním první letošní víno, martinské rohlíčky a hlavně – posvícenská husa. Proměnit ji ve šťavnatou delikatesu nemusí být právě snadné,...



Najdete na Lidovky.cz