30. listopadu 2012 7:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Recepty nejlepších restaurací:
jak vaří v hotelu Radisson Blu

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
LA Rotonde, Radisson Blu Hotel/ Pečený vepřový hřbet s pyré ze sladkých brambor a kardamonovou omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy LA Rotonde, Radisson Blu Hotel/ Pečený vepřový hřbet s pyré ze sladkých brambor a kardamonovou omáčkou | foto: MAFRA - Tomáš Krist, food styling: Michaela Tomišková
Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně odkrývat recepty vyhlášených kuchařů z nejlepších restaurací.

La Rotonde Radisson Blu Hotel

Pečený vepřový hřbet s pyré ze sladkých brambor, pečenou zeleninou a kardamomovou omáčkou

Ingredience:
720 g vepřového hřbetu v bio kvalitě, 0,5 l telecího demi glasu, 1 dl Hoisin omáčky, 200 g mrkve, 200 g kořenové petržele, 50 g celeru, 50 g cibule, 1 ks fenykl, 200 g sladkých brambor, sůl, pepř, římský kmín, koriandr mletý, kardamom, třtinový cukr, zeleninový vývar, smetana 33%.
 
Kardamonová omáčka
Do rozehřátého hrnce přidáme 100 g mrkve a petržele, 50 g celeru. Po deseti minutách pomalého restování přidáme cibuli. Restujeme do hněda, na konci přidáme kardamom a koriandr. Poté zalijeme Hoisin omáčkou a nakonec přilijeme demi glas. Zredukujeme o půlku a dochutíme. Při podávání zatáhneme trochou másla.

ČTĚTE TAKÉ:

Pečená zelenina
Omytou celou mrkev, petržel a fenykl vložíme do pekáče s trochou vepřového sádla, třtinového cukru, soli a římského kmínu přikryjeme alobalem a pečeme při 160°C. Skoro měkkou zeleninu odkryjeme a dopečeme do měkka.

Pyré ze sladkých brambor
Omyté neoloupané brambory omyjeme, rozkrojíme na půl a vložíme do pekáčku. Pečeme s trochou římského kmínu do měkka. Poté vydlabeme lžící a dáme do hrnce. Podlijeme trochou zeleninového vývaru a smetany. Provaříme, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme.

Vepřový hřbet
Vepřový hřbet nakrájíme na čtyři stejné kousky. Osolíme a opepříme a zprudka dopečeme na pánvi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 140°C zhruba 10 minut. Necháme odležet.

Edice 101 Lidových novin

Rádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz.

Lidovky.cz
  • 1Diskuse


REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!