30. listopadu 2012 7:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Recepty nejlepších restaurací: jak vaří v hotelu Radisson Blu

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
LA Rotonde, Radisson Blu Hotel/ Pečený vepřový hřbet s pyré ze sladkých brambor a kardamonovou omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy LA Rotonde, Radisson Blu Hotel/ Pečený vepřový hřbet s pyré ze sladkých brambor a kardamonovou omáčkou | foto: MAFRA - Tomáš Krist, food styling: Michaela Tomišková
Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně odkrývat recepty vyhlášených kuchařů z nejlepších restaurací.

La Rotonde Radisson Blu Hotel

Pečený vepřový hřbet s pyré ze sladkých brambor, pečenou zeleninou a kardamomovou omáčkou

Ingredience:
720 g vepřového hřbetu v bio kvalitě, 0,5 l telecího demi glasu, 1 dl Hoisin omáčky, 200 g mrkve, 200 g kořenové petržele, 50 g celeru, 50 g cibule, 1 ks fenykl, 200 g sladkých brambor, sůl, pepř, římský kmín, koriandr mletý, kardamom, třtinový cukr, zeleninový vývar, smetana 33%.
 
Kardamonová omáčka
Do rozehřátého hrnce přidáme 100 g mrkve a petržele, 50 g celeru. Po deseti minutách pomalého restování přidáme cibuli. Restujeme do hněda, na konci přidáme kardamom a koriandr. Poté zalijeme Hoisin omáčkou a nakonec přilijeme demi glas. Zredukujeme o půlku a dochutíme. Při podávání zatáhneme trochou másla.

ČTĚTE TAKÉ:

Pečená zelenina
Omytou celou mrkev, petržel a fenykl vložíme do pekáče s trochou vepřového sádla, třtinového cukru, soli a římského kmínu přikryjeme alobalem a pečeme při 160°C. Skoro měkkou zeleninu odkryjeme a dopečeme do měkka.

Pyré ze sladkých brambor
Omyté neoloupané brambory omyjeme, rozkrojíme na půl a vložíme do pekáčku. Pečeme s trochou římského kmínu do měkka. Poté vydlabeme lžící a dáme do hrnce. Podlijeme trochou zeleninového vývaru a smetany. Provaříme, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme.

Vepřový hřbet
Vepřový hřbet nakrájíme na čtyři stejné kousky. Osolíme a opepříme a zprudka dopečeme na pánvi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 140°C zhruba 10 minut. Necháme odležet.

Edice 101 Lidových novin

Rádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz.

Lidovky.cz
  • 1Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

DUMREALIT
Nový obor podnikání - majitel nové pobočky

DUMREALIT
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj