„Doporučuji rodinnou restauraci V Polích (Malé Číčovice). Pokaždé mají něco, co mě překvapí. Někdy vaří i majitel. Jestliže sem zavítáte, dejte si králíka na smetaně, to je neuvěřitelný zážitek,“ komentuje restauraci Klepl.
Kousek od Číčovic se nachází francouzská restaurace Auberge de Provance. „Tenhle podnik je trochu dražší. Tolik mi to nevadí z jednoho prostého důvodu, když sem člověk zajde, tak přesně ví, která letuška chodí s kterým pilotem. Je to takový úkryt pro milence, neboť je to blízko letiště Václava Havla. A mají tu navíc úžasná pečená masa, bifteky a klidné prostředí,“ vychvaluje herec.
A do třetice doporučuje: „Chateau Mcely. To už je dost luxusní podnik, uznávám, ale šéfkuchař Jan Štěrba vaří prostě dokonale, takže to nelze nezmínit. Tady ochutnejte polévku z lišek. Tu chuť si pamatuju dodnes. Mám hodně mlsný jazýček, ale za všechny tyto podniky ručím,“ říká na konec.
Bohumil KleplVystudoval DAMU, obor herectví a nejprve působil výhradně jako divadelní herec. Do všeobecného povědomí jako televizní herec se dostal až díky režisérovi Karlovi Smyczkovi, který ho obsadil v úspěšném českém seriálu To jsem z toho jelen. Za celou divadelní hereckou kariéru vystupoval například v Západočeském divadle v Chebu, Divadle Na zábradlí nebo v Divadle Komedie. Mezi jeho nejnovější televizní role patří ve filmech Účastníci zájezdu (2006), Místo v životě (2006), Velmi křehké vztahy (2007) nebo ve filmu O život (2008). Pravidelně se objevuje i v zábavném pořadu TV Prima Hádej, kdo jsem. Nyní pravidelně hraje ve Studiu Dva na Václavském náměstí. |