24. listopadu 2016 6:36

SOUTĚŽ: Velká kuchařka Čech a Moravy. Vyhrajte novou knihu Romana Vaňka

Velká kuchařka Čech a Moravy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejobsáhlejší kuchařská kniha autora knižních bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. V této velkolepé publikaci se poprvé...

3. června 2016 6:34

SOUTĚŽ: Vyhrajte kuchařku Romana Vaňka s podpisem

Nová kuchařka Romana Vaňka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Autor Pražské kuchařky a celé řady úspěšných kuchařských knih Roman Vaněk navazuje novou publikací na knižní bestseller Snadno & Rychle, kterého se...

Rozhovor 24. května 2016 6:55

Moje nová kuchařka? Psal jsem ji na přání čtenářů, říká Vaněk

Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dostupné suroviny, jednoduché recepty, rozmanité saláty i životní pouť Pana panáčka. Taková je nová kuchařka šéfa Pražského kulinářského institutu...

Doporučujeme 28. dubna 2016 6:48

VANĚK: Soutěže mladých kuchařů v režii práškovacích firem. Vaří na nich i z taveného sýra

Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pro žáky gastronomických škol se pořádají kuchařské soutěže. Mnoho soutěží. Na tom není nic nového. Jak ale takové soutěže probíhají? Někdo vypíše...

Rozhovor 20. listopadu 2015 6:00 PRAHA

Nezdravé jídlo neexistuje, říká kuchař Vaněk k varování lékařů před uzeninami

Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je přesně takový, jak ho známe z jeho pořadů: velký, přímý a hlučný. Místo diáře má manželku, podobně energickou ženu Janu, kterou něžně oslovuje...

11. listopadu 2015 6:30 PRAHA

VANĚK: Tajný rozhovor Staňa a Honzy. O polských šmakuládách i o tradičních piškotech

Gastonomický expert Roman Vaněk ve svém království - Pražském kulinářském institutu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vážení čtenáři, dlouho jsem přemýšlel, jak s touto zprávou ven, jak zjemnit doslova přepsaný rozhovor lidí, kteří doopravdy vládnou potravinovému...

28. října 2015 6:02

Jak se dělá máslo i kam se vydat v Praze za jídlem. Vaněk vydal dvě knihy

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kniha, která nemá kapitoly ani jiné řazení, provede čtenáře Prahou. „Je to jako být na procházce a míjet dobré řezníky, pekaře či restaurace, ve...

25. října 2015 6:45 PRAHA

Jak vypadají historické jídelní lístky? Výstava zaplní Dům U zlatého prstenu

Jídelní lístek (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dvě desítky historických jídelních lístků doprovodí výstavu fotografií Tomáše Berana s tematikou současné pražské gastronomie. Výstava bude od 2....

Seriál 24. června 2015 6:14

VANĚK: Dobře zadělané těsto a 100 gramů přemýšlení. To je recept na úspěšnou kuchařku

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Často se mě lidé ptají, jak jen napsat dobrou kuchařskou knihu. Tak tady je můj recept na dobrou kuchařskou knihu. Pro jistotu v bodech.

10. června 2015 14:18

Vaňkova kuchařka získala ocenění nejlepší kuchařská kniha na světě

Roman Vaněk a Zdeněk Ertl na soutěži v čínském Yantai | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kuchařka Snadno & Rychle známého gourmeta a šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka získala na soutěži v čínském Yantai nejvyšší ocenění...

Seriál 27. května 2015 10:00

VANĚK: Pryč s ‚překvapením šéfkuchařů‘. Opisujme od těch dobrých

Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Téměř každý z nás pamatuje horké chvíle na prvním, možná spíše na druhém stupni školy základní, později na školách odborných či gymnáziích, kdy se...

Seriál 6. května 2015 6:30

VANĚK: Chyby českých kuchařů? Debilní oblohy a zbytečná ’kreativita’

Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Často dávám v plén velikou „chytrost“ mého přítele a vynikajícího šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který říká: „Největším hrobem českých kuchařů je...

Seriál 15. dubna 2015 9:00

VANĚK: Klasa, Bio, zdravá potravina. Jak by vypadala kontrola z Ministerstva etiket?

Gastonomický expert Roman Vaněk ve svém království - Pražském kulinářském institutu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tááák, poslední balíček mého produktu, který se díky oblíbenosti a skvělé chuti dostává na talíře mnoha lidem této země, sjel z dopravníkového pásu z...

Seriál 25. března 2015 6:55

VANĚK: Chcete otevřít restauraci? Budete za špindíry a bez dovolené

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neustále se setkávám s fenoménem otevírání restaurací lidmi, kteří jdou do tohoto neuvěřitelně náročného a tvrdého byznysu beze studu a především...

Seriál 4. března 2015 6:45

VANĚK: Banány bez teček, jahody bez chuti. Jak vypadá jídlo podle supermarketů?

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Unifikaci jídla a gastronomie považuji za hřích, občas nesmyslný zásah do přírody, částečné poroučení větru a dešti, zkrátka za nepřítele velkého a...

Seriál 11. února 2015 6:25

VANĚK: Zdravé jídlo je mýtus. Stačí zapojit rozum, i když to bolí

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Často se mě lidé dotazují na zdravé jídlo. Na zdravý recept. Chtějí po mě recept na jakékoli zdravé jídlo. Ideálně, aby byl recept rychlý, neboť doba...

Rozhovor 13. ledna 2015 9:30 PRAHA Michal Pavec

Řetězce už neschovají gothaj pod bezpohlavní značku, těší Romana Vaňka

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Známého kuchaře Romana Vaňka tolik netrápí, že tuzemské supermarkety nemají přesnou definici českého výrobku. Za klíčové naopak považuje to, že od...

Exkluzivně 8. října 2014 7:00

Vaňkova kuchařka vychází za 14 dní. Vyhrajte ji v předstihu

Salát se slaninou a vejcem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Saláty, pomazánky, rychlé polévky a tipy na večeře, které nejsou složité ani časově náročné. Takové recepty najdete v nové kuchařce Snadno & Rychle,...

Doporučujeme 13. června 2014 6:00

Staročeský gyros a trdelník? Směju se nad lidskou blbostí, říká Vaněk

Na pražském Andělu prodávají staročeský gyros | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Staročeský gyros i trdelník. Takové nápisy můžete spatřit na mnoha stáncích. Názvy jsou to zavádějící. Nic takového jako staročeský gyros či trdelník...

20. května 2014 15:39 PRAHA

Vaňkova kniha zabodovala v prestižní světové soutěži

Gastonomický expert Roman Vaněk ve svém království - Pražském kulinářském institutu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Poslední kuchařská kniha Romana Vaňka Klenoty klasické evropské kuchyně v Pekingu získala druhé místo na prestižní soutěži Gourmand Awards 2014,...

On-line rozhovor 15. dubna 2014 7:00

Proč snědí Češi všechno? Přečtěte si odpovědi Romana Vaňka

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Z čeho a jak se vyrábí šunka? Kde a jak připravují maso, které si koupíte v supermarketu? Zajímají vás odpovědi? Dočkáte se v novém pořadu šéfa...

10. dubna 2014 6:48

Jatka i výroba šunky. Co vlastně jíme? Vaněk má nový gastro pořad

Gastonomický expert Roman Vaněk ve svém království - Pražském kulinářském institutu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Z čeho a jak se vyrábí šunka? Kde a jak připravují maso, které si koupíte v supermarketu? Zajímají vás odpovědi? Dočkáte se v novém pořadu šéfa...

Doporučujeme 29. listopadu 2013 6:00 Alena Pecháčková

SOUTĚŽ: Vyhrajte novou kuchařku Romana Vaňka

Klenoty klasické evropské kuchyně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéf pražského kulinářského institutu a propagátor vysoké gastronomie Roman Vaněk vydal další kuchařku. Jedná se o zcela nový koncept - krok za...

Rozhovor 28. listopadu 2013 9:00

Kuchařce musí porozumět i malé děti, říká Vaněk

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kuchařka, ze které mohou vařit i amatéři. Tak by se dala popsat nová kniha Klenoty klasické kuchyně, kterou spolu se svým týmem "uvařil" a napsal šéf...

Anketa 11. září 2013 6:00 PRAHA Ondřej Golis

Černí koně voleb? Bojím se, abychom si nezvolili voly, říká Pirk

Kardiochirurg Jan Pirk | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Předvolební anketa serveru Lidovky.cz s Věrou Čáslavskou, Zdeňkem Pohlreichem, Davidem Černým a dalšími osobnostmi.

30. srpna 2013 7:00

Omývat kuře? Záleží na tom, jak je balené, říká Vaněk

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Omývat, či neomývat? Podle nedávné americké studie je lepší maso před tepelným zpracováním nemýt - kvůli bakteriím, které se během mytí mohou dostat...

Aktualizováno aktualizováno 14:24, 11. 7. 2013 13:35 PRAHA

Vaněk dělá v Pekle na talíři reklamu dodavatelům, kárá ho televizní rada

Gastonomický expert Roman Vaněk ve svém království - Pražském kulinářském institutu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Internetový pořad Peklo na talíři, kritizující kvalitu potravin v Česku, obsahuje podle Rady pro televizní a rozhlasové vysílání skrytou reklamu....

Doporučujeme 23. května 2013 6:00 PRAHA

Firma 'testovala imunitu' dětí ve školce, pomoci jim měl džus za tisíce

Ovocný nápoj g3 od společnosti Nu Skin. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vaše dítě má velmi nízkou hodnotu antioxidantů a jeho imunita je ohrožená. Takovou nepříjemnou novinku se dozvěděly matky předškolních dětí, které se...

Rozhovor 22. května 2013 10:00 Alena Pecháčková

Budoucí kuchaři se učí, jak uvařit polévku z lančmítu, čílí se Vaněk

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Boloňské špagety s kečupem a šunkou nebo polévka s lančmítem. I taková jídla se objevují v knize, ze které se učí většina budoucích kuchařů. "To ale...

Doporučujeme 27. března 2013 7:00

Jak připravit velikonoční nádivku? Poradí Roman Vaněk

Velikonoční nádivka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoce jsou skoro za dveřmi a doma na stole by neměla vedle mazance a beránka chybět ani velikonoční nádivka. Server Lidovky.cz oslovil známého...



Najdete na Lidovky.cz