26. května 2011 7:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Se sýrem na gril.
Vyzkoušejte 5 receptů

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Sýr | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Sýr | foto: Shutterstock
Sezona grilování začala a vy se můžete přesvědčit, že na oheň nepatří jen maso. Ugrilovat se dá téměř vše, ale opravdu gurmánský zážitek přináší právě sýr. Ocení ho nejen vegetariáni, ale i ti, kteří si grilování bez pořádného steaku neumí představit. Vyzkoušejte pět receptů.

OSTRÝ PLNĚNÝ HERMELÍN

Ingredience: 2 hermelíny, 4 stroužky česneku, 1 vetší cibule, naložená kapie, lžíce oleje, chilli koření, grilovací koření

Postup: Česnek prolisujeme a smícháme ho s olejem a kořením. Hermelíny rozkrojíme jako housku, potřeme směsí, proložíme nakrájenou cibulí a kapií, přiklopíme a zabalíme do alobalu nebo pečicího papíru. Grilujeme 8 - 10 minut. Podáváme s pečivem.

GRILOVANÁ CIHLA SE ŽAMPIONY

Ingredience: Sýr cihla vcelku, cibule, slanina, žampiony, marináda - na jakou jsme zvyklí na grilování

Postup: Sýr nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme nakrájenou cibuli, slaninu a oloupané žampiony, zalijeme marinádou. Směs přendáme na alobal, pořádně uzavřeme a dáme na gril. Ovšem ne moc nízko, aby se sýr nespálil. Grilujeme 7 - 10 minut. 

SÝROVÝ ŠPÍZ NA GRILU

Ingredience: 2 hermelíny, 300 g anglické slaniny

Postup: Hermelín nakrájíme na menší kousky. Každý kousek zabalíme pečlivě do plátku slaniny, aby sýr nevytékal. Napichujeme na špejle. Při grilování jemně přeléváme pivem. 

GRILOVANÝ KOZÍ SÝR

Ingredience: 6 kousků kozího sýra, 2 cukety, svazek tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, špetku červeného drceného pepře

Postup: Cukety očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Střídavě jimi ovinujeme bochníčky sýra. Plátky cukety opatrně ovineme tymiánem. Sýry poklademe na lehce vymazaný plech, posypeme je pepřem a pokapeme trochou oleje. Grilujeme asi 4-5 minut, přitom hlídáme sýr, protože se rychle rozpouští. Podáváme horké.

GRILOVANÝ BALKÁNSKÝ SÝR 

Ingredience: 500g balkánského sýra, 20g másla, 2dc oleje, 5 plátků rajčat, sladká paprika, petržel, pálivá paprika 

Postup:  Sýr naložíme na několik hodin do studeného mléka nebo vody, kvůli odstranění zbytečné soli. Pak ho nakrájíme na plátky, které potřeme olejem a položíme na papír na pečení. Posypeme sladkou paprikou a položíme na ně kousek másla, plátek rajčete a kousek zelené petržele, přidáme pálivou papriku. Zabalíme do papíru a namočíme ve studené vodě (balíme každou porci zvlášť). Pečeme na roštu do změknutí sýra. Ihned servírujeme s chlebem, pivem nebo aromatickým bílým vínem.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Najdete na Lidovky.cz