Lidovky.cz: Odkud máte medvědí maso, které budete podávat?
Maso jsme koupili na Slovensku. Je těžké ho shánět. Většinou to zabere tak půl roku. Tento byl odstřelen potom, co napadl člověka. Bohužel si nemůžete moc vybírat. Takže kupujeme maso, které nám prodají. Ale medvědí maso připravuji už pětadvacet let. Není to novinka.
Lidovky.cz: Musí projít speciálními testy?
Samozřejmě. Maso musí odpovídat všem normám a projít veterinárními testy jestli je v pořádku. Je to jako u jatečního masa.
Lidovky.cz: Jak se maso připravuje?
Je to složité. Každý kus masa je jiný. Přirovnal bych ke krocanovi, na kterém najdete sedm druhů masa. Ale medvědí maso je na přípravu ještě složitější.
Lidovky.cz: K čemu byste ho chuťově přirovnal?
Chutná jako velice kvalitní hovězí. Řekl bych, že jde malinko do sladka.
Lidovky.cz: V nabídce máte několik chodů. Jak se jídla pohybují cenově?
V menu máme například paštiku, která stojí kolem 180 korun. Hlavní jídlo - medvědí na ruský způsob s hříbkovou omáčkou se pohybuje kolem 570 korun. Ale jak říkám, ceny by měly být vyšší, protože je s tím strašně práce a vyřizování. Ale děláme spíše jako zajímavost pro lidi. V Česku jsme navíc, myslím, jediní, kdo to dělá.