Je to ale jeden z mála podniků v centru, kam můžete bez obav vzít své zahraniční kamarády, když během procházky po Starém Městě zatouží po tuzemských specialitách.
Interiér podniku není nijak honosný, hnědo-bílé pruhy na obložení však členitému prostoru svědčí; díky tomu, že je restaurace rozdělena na více menších místností, má navícmnohem neformálnější atmosféru než konkurenční podniky.
ČTĚTE TAKÉ: |
Šéfkuchař Martin Slezák (dříve vařil mj. v restauraci Rybí trh) českou kuchyni pojímá moderně, ctí sezonu i lokalitu. V jídelníčku se tak například můžete dočíst, že zdejší zvěřina pochází z křivoklátských lesů, zelenina z Polabí a rybky z okolí Třeboně. Právě zvěřina a ryby ostatně patří k tomu nejlepšímu, co tu můžete ochutnat. Candát na česneku s dýňovým pyré (290 Kč) byl lehounký a tak akorát výrazný, zahraniční návštěvě se zase nemusíte stydět nabídnout zdejší svíčkovou s houskovým knedlíkem (195 Kč) – lepší na tomhle břehu řeky sotva najdete.
Vinaři určitě ocení bohatý vinný lístek postavený zčásti na produkci tuzemských vinařů (ochutnat můžete lahve z vinařství Baloun, Kolby či Kořínek), zčásti na vínech francouzské a italské provenience. Pro ty, co k pečené kachničce raději točené pivo, je tu krušovická dvanáctka za 45 či Mušketýr za 35 korun.