Nejnovější přírůstek na polévkové mapě metropole se jmenuje Plavecká polévka a název podniku je zároveň odpovědí na otázku, kde jej najdete: v Plavecké ulici na Výtoni.
Koncept je sympaticky jednoduchý – čtyři více či méně (spíšméně, ale o tom o kousek níž) tradiční polévky a k tomu nejméně jedno „hlavní“ jídlo, sladký koláč a několik druhů sušenek denně. Ceny mírné – menší, ale pořád slušná porce polévky vás vyjde na plus minus 40 korun, velká na padesát, pečivo k zakousnutí v ceně, interiér čistý jako finská vodka, nadšení a touha dělat to poctivě patrné na první pohled.
Polévky v nabídce se málokdy opakují a nápad jim rozhodně nechybí; předevčírem to byl např. drůbeží kaldoun, minestrone, indická houbová a polévka ze sladké kukuřice. Dali jsme si italskou klasiku a houbovku s vůní Indie a skvělé byly obě, tak akorát husté, aby zahnaly menší hlad, a přitom zůstaly polévkami. Pokud byste polévku přesto rádi i zapili, zkuste třeba čaj z čerstvého zázvoru a máty.