Rozhovor 7. srpna 2013 7:00 Alena Pecháčková

Máčet wasabi v sojové omáčce je barbarství, říká šéfkuchař

Kuchař a lektor sushi Štěpán Návrat radí, jak nejlépe připravit rýži. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sushi je v podstatě celý jeho život. Připravuje ho zákazníkům ve své restauraci Café Buddha Balbínova, kde také o víkendech pořádá kurzy a učí...

Seriál 31. července 2013 7:00 Alena Pecháčková

Poznáte druhy sushi? Poradíme vám jak je připravit

Sushi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sushi je pokrm, který nabízí nespočet variací. I přesto, že existuje mnoho způsobů, jak ho připravit, japonské sushi ctí tradici. Správně připravená...

19. června 2006 10:20 PRAHA

Exkluzivní sushi s „příchutí“ adrenalinu

Smrtelně jedovatá ryba fugu se smí konzumovat jen v Japonsku. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako ve většině oborů, i mezi příznivci sushi existují labužníci, kteří vyhledávají chutě nanejvýš exotické, nevšední a jedinečné. V oceánech se...

12. června 2006 9:44 PRAHA

Dětské sushi s omeletou a rýží ze stojánku na vejce

Sushi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Příprava sushi je velká legrace, zapojí-li se děti anebo dělá-li se pro ně. Děti totiž rychle přivyknou octové rýži, řase i rozličným náplním, které...

7. června 2006 12:19 PRAHA

Králové mezi sushi se jmenují nigiri a sashimi

Nigiri sushi, tedy sushi ručně formované, je doslova králem mezi všemi variantami. Ačkoli vypadá jednoduše, pro domácí výrobu je to ten nejsložitější...

29. května 2006 14:30 PRAHA

Maki a temaki - skvělé jídlo na párty

Sushi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rolky s řasou jsou nejznámějším a nejoblíbenějším typem sushi. Na list řasy se jednoduše rozprostře sushi rýže a do ní se vloží oblíbená náplň. Vše...

17. května 2006 12:13 PRAHA

Dobrá rýže, půlka úspěchu

Základem dobrého sushi je rýže. Bohužel, většina druhů, které se prodávají u nás, vhodná není. Po uvaření zrna nedrží při sobě, a pokud ano, tak je...

9. května 2006 10:59 PRAHA

Vegetariánské sushi - skrytý poklad

Přesto, že sushi jsou ze všeho nejvíce speciality ze syrových plodů moře, pro nováčky je často jednodušší použít při prípravě místo ryb jiné...

5. května 2006 12:07 PRAHA

Různé ryby, různé chutě

Rybám se věnuji už přes deset let. V dobách mých začátků se v mořských rybách vyznal málokdo a i já jsem se k nějakému poznání musel doslova projíst....

24. dubna 2006 15:44 PRAHA

Ryba má vonět po moři, ne po čpavku

Kouzlo sushi tkví zejména v tom, že syrová ryba na jeho přípravu není znehodnocená tepelnou úpravou. Zásadní látky v podobě příznivých mastných...

21. dubna 2006 18:10 SUSHI I NA DOMA

Nože nabrousit, wasabi namíchat

Pokud už jste se rozhodli, že se pustíte do výroby sushi doma, potřebujete si nejprve pořídit několik speciálních kuchyňských pomůcek a surovin.

14. dubna 2006 12:56 PRAHA

Nejlepší sushi je čerstvé a akorát do pusy

Sushi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Osusume wa nan desu ka? Co mi můžete doporučit? ...Sushi, mohla by znít odpověď na tuto otázku položenou v japonštině. Sushi totiž vzniklo v...