Na slavnostním večeru v Paříži byli vyhlášeni také "sommelier roku" a "cukrář roku". První z těchto titulů získal Sergio Calderón, původem z Argentiny, který už dvacet let působí v podniku Michela a Sebastiena Brasových v Laguiole v jižní Francii. Za nejlepším cukrářem je třeba zamířit do luxusního pařížského hotelu Le Meurice. Je jím devětadvacetiletý Camille Lesecq, proslulý svými lehkými a silně aromatizovanými zákusky, které nepotřebují moc cukru.
ČTĚTE TAKÉ: |
Goujon, který získal v Michelinovi první hvězdičku v roce 1996 a druhou o pět let později, si podle agentury AFP dává záležet na regionální kuchyni.
Mezi jeho speciality patří třeba načervenalá ryba rouget a srnčí. Vesnička, kde působí, má jen něco přes 130 obyvatel, ale tři hvězdičky, které Goujonova restaurace v Michelinovi získala, jí dělají dostatečnou reklamu. Z Prahy je to tam 1503 kilometry.
ČTĚTE TAKÉ: |