Lidovky.cz

Urbanová: Držím dietu, proto jím jako Japonka

Jídlo

  16:00
PRAHA - Sopranistka Eva Urbanová miluje japonskou kuchyni i tradiční čínskou medicínu, které jí pomáhají udržovat se ve stále dobré kondici.

Eva Urbanová foto: ČTK

"Nejvíce si pochutnám na syrových rybách a salátech z mořských
řas," říká Urbanová. Jedna z nejúspěšnějších českých pěvkyň se japonských výrobků nebojí, přestože se v současné době ostrovní země po přírodní katastrofě potýká s radioaktivitou.

Pokud jde Urbanová do restaurace, míří jen do japonské. "Stále musím totiž držet dietu a já držím dělenou stravu, i když mi někteří řekli, že to je špatně. Mně to dá nejmíň práce. Když jezdím po světě, je rozdělení potravin jednodušší, než pořád přemýšlet o vážení a jestli to smím, nebo nesmím," poznamenala pěvkyně.

Oblíbeným japonským pokrmem je sašimi připravované z různých druhů krájených ryb. Ráda je doplní řasami wakame, mořským salátem i zelenivkou, které jsou pro jídelníček země vycházejícího slunce typické.

Japonské jídlo z řas wakame

Pochutná si i na syrovém nebo napařeném neokořeněném lososovi či tuňákovi. Prý pozná, zda ryba byla příliš tučná nebo dokonce mražená.

"Když jím tuňáka, tak to je typické hovězí maso, losos to je opravdu vepřové až bůček... Někdy je tak mastný, že to je něco strašného," směje se.

Autoři: ,
Témata: Eva Urbanová, Ryby
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.