Lidovky.cz

Víkend: Koulení sudů a přehlídka minipivovarů

Jídlo

  7:00
Pivo, pivo a zase jen pivo. Takhle nějak bude vypadat víkend po celé České republice. Na své si ale přijdou i vinaři - obdivovat můžou pavlovské vinné sklepy a samozřejmě degustovat.
Pivo - ilustrační foto.

Pivo - ilustrační foto. foto: Shutterstock

Léto otevřených sklepů
24. 6. – 6. 9., Pavlov, www.otevrene-sklepy-pavlov.cz

Celé léto můžete objevovat vína pavlovských vinařů v unikátních historických vinných sklepích. Každý týden – od pátku do neděle – otevírá svůj sklep jedno vinařství a nabízí 10–12 vín k ochutnání. Návštěvu si ale můžete domluvit i mimo oficiální termíny.

Víkendové pivní slavnosti

Pivo poteče proudem po celé republice, kam dále se můžete vydat?

* Český pivní festival v Olomouci www.pivnifestival.cz

* Dýšinské pivní slavnosti
www.dysinskepivni.cz

* Postřižinské slavnosti, Dalešice www.pivovar-dalesice.cz

* Pivovarská pouť ve Strakonicích
www.pivovar-strakonice.cz

* Klášterské Pivobraní
www.pivovarklaster.cz

* Pivní slavnosti Mariánské Lázně
www.multikulty.cz

* Pivní slavnosti Havlíčkův Brod
www.hbrebel.cz

Festival minipivovarů
25. 6. 13 – 24 hodin, Jihlava, www.jihlava.cz

Na malé scéně letního kina Heulos se koná 1. ročník festivalu minipivovarů včetně ukázky pivovarnického řemesla. Téměř 20 tuzemských malých a středních pivovarů (např. Zlínský švec, Domácí pivovárek Velký Rybník, Kocour Varnsdorf aj.) přiveze své speciály i běžná piva. Vstupné je 100 Kč.

Mistrovství světa v koulení pivních sudů
25. 6., 11 – 23 hodin, pivovar Chodovar, Chodová Planá, www.chodovar.cz

Již po patnácté se v pivovaru Chodovar budou koulet pivní sudy. Mezinárodní družstva běží 600 m, diváci se mohou zúčastnit inline závodu nebo cyklojízdy, prohlédnout si pivovar a ochutnat místní speciality. Slaví se v pivovaru i na náměstí před radnicí.

Festival středomořských chutí a vůní
22. - 25. 6., Náměstí Svobody, Brno, www.brno.cz
Itálii, Řecko a Španělsko můžete ochutnat na Náměstí Svobody v Brně. Během 4 dnů se tu představí až 20 stánků s širokou nabídkou tradičních a možná i netradičních výrobků, pochutin a delikates ze středomoří. Velkým lákadlem budou zajisté také pravé italské čerstvě připravované těstoviny, mozzarela či vynikající šunka Pata Negra.

Ořešské medobraní
26. 6., od 14 do 18 hodin, Penzion U Barona Prášila, Ořech, www.orech.cz

Ochutnejte med na všechny způsoby. Podávat se bude medovina, medové perníčky i medové palačinky. Připraveno je mnoho her, soutěží i tombola o medové ceny.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.