Jeho restaurace ve francouzských Alpách je podle agentury AFP jediná, která přibyla s tímto oceněním v novém francouzském vydání prestižního gastronomického "červeného" průvodce Michelin, jenž byl v pondělí zveřejněn.
"Je to velmi, velmi silná emoce. Je to odměna za práci, za vášeň. Je to Zlatý grál, člověk neví, zda toho někdy dosáhne," řekl čtyřiačtyřicetiletý Renaut, jehož restaurace Flocons de sel v honosném alpském středisku Megeve se již dříve dostala mezi 25 provozů zařazených v kategorii "znamenitá kuchyně, která stojí za cestu".
Průvodce, který obsahuje 26 tříhvězdičkových restaurací, 83 dvouhvězdičkových restaurací a 485 provozů s jednou hvězdičkou, oceňuje na Renautově kuchyni to, že je nejen nápaditá a báječná, ale že také pečlivě respektuje sezonnost a místní původ produktů. Renaut, jehož polední menu přijde na 42 až 149 eur (1050 až 3730 korun), ujistil, že po vstupu mezi elitu nezvýší ceny.
Průvodce, který čelí stále silnější konkurenci řady vlivných blogů, podle AFP zdůrazňuje, že jeho inspektoři, známí svou přísností, jsou vždy anonymní jako obyčejní klienti a pokaždé platí účet za konzumaci.