Francouzská restaurace Obecní dům
Maso z českého býka s francouzskými brambory (1 porce)
Ingredience:
200 g masa z českého býka, 200 g topinambur, 40 g ratte brambor z Normandie, 5 g pyré z lanýžů, ½; dl portského vína, 1 dl telecího vývaru, 15 g másla, 1 šalotka, 20 g císařských lusků, ½; dl smetany, olivový olej, sůl a pepř
PSALI JSME: |
Příprava:
Maso opečeme ze všech stran na másle. Připravíme redukci z telecího vývaru s portským a půlkou nakrájené šalotky. Redukujeme tak dlouho, až v redukci stojí lžička a potom přidáme druhou půlku šalotky a lanýže. Brambory nakrájíme na půlky a orestujeme je na pánvi v olivovém oleji. Topinambury dusíme s máslem dosucha, osolíme, opepříme a rozmixujeme s trochou smetany. Lusky opečeme dokřupava, stačí půl minuty.
Edice 101 Lidových novinRádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz. |