Lidovky.cz

Recepty nejlepších restaurací: specialita z Obecního domu

Jídlo

  15:00
Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně odkrývat recepty vyhlášených kuchařů z nejlepších restaurací.

Francouzská restaurace, Obecní dům/ Maso z českého býka s francouzskými brambory foto: MAFRA - Tomáš Krist, food styling: Michaela Tomišková

Francouzská restaurace Obecní dům

Maso z českého býka s francouzskými brambory (1 porce)

Ingredience:
200 g masa z českého býka, 200 g topinambur, 40 g ratte brambor z Normandie, 5 g pyré z lanýžů, ½; dl portského vína, 1 dl telecího vývaru, 15 g másla, 1 šalotka, 20 g císařských lusků, ½; dl smetany, olivový olej, sůl a pepř

PSALI JSME:

Příprava:
Maso opečeme ze všech stran na másle. Připravíme redukci z telecího vývaru s portským a půlkou nakrájené šalotky. Redukujeme tak dlouho, až v redukci stojí lžička a potom přidáme druhou půlku šalotky a lanýže. Brambory nakrájíme na půlky a orestujeme je na pánvi v olivovém oleji. Topinambury dusíme s máslem dosucha, osolíme, opepříme a rozmixujeme s trochou smetany. Lusky opečeme dokřupava, stačí půl minuty.

Edice 101 Lidových novin

101 nejlepší recepty

Rádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.