Mezi postupující kuchařky patří tituly Škoda nevařit - Kuchařka plná hudby, Jezte česky - rok v naší kuchyni, Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí a Svět na pánvi aneb Cesta za šéfkuchařskou čepicí z nakladatelství Smart Press.
ČTĚTE TAKÉ: |
Ocenění a postup si vybojovaly také dvě knihy z nakladatelství Prakul Production. V kategorii Nejlepší kuchařská kniha pro profesionály byla vyhodnocena kuchařka šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka s názvem Poklady klasické české kuchyně. Obsahuje recepty a rady nefalšované české kuchyně zpracované krok po kroku tak, aby i naprostý začátečník byl schopen jídla uvařit. Porota ji ocenila v kategorii knih pro profesionály.
Její oblibu dokumentuje šest vydání v průběhu jedenácti měsíců a přes 40 000 prodaných výtisků.
V kategorii Nejlepší japonská kuchařská kniha byla oceněna kniha s názvem Sushi - Doma krok za krokem. Na jejím vzniku se podílel vedle Romana Vaňka i šéfkuchař Marek Hora, člen World Sushi Skill Institute.
Kniha Škoda nevařit - Kuchařka plná hudby Martina Škody z nakladatelství Smart Press vyhrála hned ve dvou kategoriích - jako nejlepší designová kuchařka a nejlepší prvotina. Jezte česky - rok v naší kuchyni autorského dua Jany Vašákové a Zdeny Skokanové porazila ostatní české kuchařky v kategorii Best Easy Recipes Book, tedy nejlepší kuchařka se snadnými recepty.
Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí je třetí kuchařkou Jany Florentýny Zatloukalové a stanula na zlatém českém stupínku v kategorii Best Single Subject Book (nejlepší kuchařka na jedno téma). Svět na pánvi aneb Cesta za šéfkuchařskou čepicí je pilotním dílem šéfkuchaře Romana Dolejše - hned se blýskla v kategorii Best Foreign Cuisine Book jako nejlepší zahraniční kuchařka.