Jídlo pro gurmány začala menza do své nabídky začleňovat loni na podzim. Nabízení vybraných a kvalitních jídel se menze podle Procházky vyplatilo. "Zavedli jsme něco navíc, přilákalo to nerozhodné strávníky, kteří chodili jinam. Snažíme se nabídnout stejně jako komerční restaurace nebo hotely i něco jiného," podotkl ředitel menzy.
Malování na čokoládu i zdobení perníčků"Připravujeme ukázky používání potravin pro umělecké účely. Hostům přineseme ukázku malování na čokoládu, do které se budou moci zapojit také naši studenti. Kdo bude mít zájem, může si v době před Velikonocemi vyzkoušet zdobení perníčků nebo se podívat na výrobu tradičních kraslic," uvedl Procházka. |
V průběhu roku se budou také prezentovat různé kuchyně. "Leden bude patřit valašské a mexické kuchyni. V únoru zveme hosty na zabijačkové speciality a valentýnskou nabídku," řekla manažerka Kolejí a menzy UTB Marie Kráčalíková s tím, že v dalších měsících budou nabízet jehněčí a králičí menu, zeleninové saláty, pokrmy z chřestu a další mezinárodní kuchyně.
Na podzim plánují například zvěřinové hody či degustace vín, v předvánočním čase rybí menu a výstavu vánočních perníků. Univerzitní menza zajišťuje ve čtyřech provozech stravování zejména studentům a zaměstnancům, je však otevřená i pro veřejnost. Denně vydá kolem 800 porcí. Veřejnost vyhledává zejména restauraci v přízemí Univerzitního centra.