Lidovky.cz

Chcete se podílet na výběru nejlepší restaurace? Hlasujte

Jídlo

  7:00
Jak poznat, kde to stojí za to a kam raději nevkročit? Každý, kdo se chce podělit o své kulinářské zážitky, může do 15. září hlasovat pro svou oblíbenou restauraci.

Coda restaurant foto: Grand Restaurant

"Hlavním posláním této celostátní ankety je objektivně hodnotit restaurace v České republice, přinášet ověřené informace, zaručené tipy a zvedat úroveň české gastronomie. Nezávislý průvodce Grand Restaurant je vytvořen na základě objektivních názorů od dobrovolných hodnotitelů, kteří tajně a za svoje peníze celoročně navštěvují a známkují jednotlivé podniky. Hodnotitelem se může stát opravdu každý. Nejedná se o uzavřenou skupinku komisařů, jako má francouzský Michelin Guide. Líbilo se vám či vás někde naštvali? Není nic jednoduššího, než nám dát o tom vědět přes náš web či pomocí mobilních aplikaci," vysvětluje zakladatel ankety Pavel Maurer.

Coda restaurant

Maurer připravuje již  XVIII. vydání publikace o nejlepších a nejzajímavějších restauracích v Česku. Žebříček se každoročně sestavuje na základě hodnocení milovníků dobrého jídla.

Jak hlasovat?

V minulém roce obsahoval průvodce 837 restaurací z ČR a přispělo do něj 849 hodnotitelů . Hodnotit můžete na www.grandrestaurant.cz nebo pomocí chytrých telefonů do 15.9. 2013. Stačí se zdarma zaregistrovat na www.grandrestaurant.cz a zaslat známky vašim oblíbeným restauracím. Deset z vás, kteří budou mít štěstí, ochutná menu na největší gurmánské party v zemi!

Výsledky této celostátní ankety budou slavnostně vyhlášeny již tradičně na konci listopadu za účasti 10 nejlepších šéfkuchařů této země. Zároveň bude žebříček exkluzivně zveřejněn v Esprit Menu Lidových novin. V minulém roce se absolutním vítězem stal brněnský podnik Koishi Fish & Sushi, stříbrnou příčku obsadil Radisson Blu hotel, Alcron a na třetím místě se umístila restaurace Le Terroir.

A jak se hodnotí? Výsledné známky u restaurací jsou statistickým průměrem všech platných hodnocení. Hodnotí se 1 – 5 (jako ve škole) jídlo, obsluha, interiér. Na konci listopadu budou slavnostně vyhlášeny výsledky.

Pavel Maurer s šéfkuchaři

"Často se mě lidé ptají, jak se mohou stát hodnotiteli ankety GR. A přitom je to tak jednoduché. Navštívíte nějakou restauraci například v Olomouci, vyhledáte si ji na našem webu nebo v mobilu, oznámkujete ji, případně k ní napíšete váš komentář. Každý rok máme velký zájem o slavnostní ceremoniál. Na tuto prestižní akci zveme vybrané hodnotitele, aby se mohli setkat a ochutnat umění těch nejlepších! Proto neváhejte a ovlivňujte s námi českou gastronomii. Možná se zrovna vy zúčastníte tohoto unikátního večera," uzavírá Pavel Maurer.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.