"Kniha zabodovala v kategorii východoevropských autorů kuchařských knih," oznámil Roman Vaněk. Kniha vyšla v nakladatelství Prakul Production. "Letošního ročníku se zúčastnilo 187 zemí, nominováno bylo více než sedm set titulů. Díky druhému místu může kniha používat titul "Best of the World"," uvedl Vaněk.
Samotného galavečera a předávání cen se podle něj zúčastnili zástupce vydavatelství Zdeněk Ertl a šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Zdeněk Marcín.
Roma VaněkRoman Vaněk, kuchař a gastronom, je zakladatelem Pražského kulinářského institutu. Napsal mimo jiné knižní bestselery Poklady klasické české kuchyně, aneb, Jak to ta babička tenkrát vařila a Kouzlo kuchyně Čech a Moravy, aneb, Dědictví našich babiček. Známý je i díky svému internetovému pořadu Peklo na talíři. |