Mochyně peruánská
Mochyně peruánská má zelenožluté až žlutooranžové třešničky uzavřené v tenkém měchýřkovitě nafouklém žebrovaném kalichu. Dužina má osvěžující sladkokyselou chuť a velice příjemné aroma. V dužině najdeme malá jedlá zrnka. Mochyně má močopudné účinky a zlepšuje také látkovou výměn u v těle. užívá se při revmatismu a pomáhá pro ledvinových obtížích. Čerstvá šťáva potlačuje svědění a má vysoký obsah vitaminu C.
Hlíva ústřičná
Hlíva ústřičná patří mezi delikatesy. Přidat ji můžete téměř do všech jídel, do kterých dáváte houby. Můžete ji péct, vařit, zapékat, smažit. Navíc si můžete být jistí, že zároveň něco uděláte pro svoje zdraví, protože hlíva je známá svými blahodárnými účinky na lidský organismus. Hlíva obsahuje vitaminy, nenasycené mastné kyseliny, ale také selen, železo, jód, sodík a zinek. Za poznámku určitě také stojí, že obsahuje proteiny a vlákninu. Posiluje imunitu, příznivě působí na trávení a cévní systém, konzumuje se také jako doplněk stravy v tobolkách. V čínské tradiční medicíně přezdívají hlívě elixír mládí.
Kustovnice čínská
Goji jsou červené plody čínského keře plné vitamínů a antioxidantů. Není tak divu, že jsou již po staletí klenotem tradiční čínské medicíny, která je vnímá jako léčivou potravinu, která podporuje vitalitu a dlouhověkost. Ovoce obsahuje vitamíny C, B1, B2, B6 a E. Najdeme v něm také protizánětlivý batasisterol, který pomáhá například při boji s nemocnou prostatou a má protizánětlivé účinky. V neposlední řadě obsahuje goji antioxidanty, které neutralizují volné radikály a tím pomáhají zabraňovat poškození buněk a stárnutí celého organismu.
Česnek
Česneku se přezdívá přírodní antibiotikum - vysloužil si to díky protizánětlivým účinkům, které má. Česnek má vysoký obsah síry, a je také dobrým zdrojem argininu, oligosacharidů a selenu - tedy látek, které jsou zdraví prospěšné. Některé studie ukazují, že zvýšený příjem česneku snižuje riziko vzniku rakoviny žaludku, tlustého střeva, jícnu, slinivky břišní a prsu. Česnek podporuje detoxikaci a může také podpořit imunitní systém a snižovat krevní tlak.
Zázvor
Zázvor se používá v lidovém léčitelství již dlouho. Především k léčbě nachlazení. Zázvor je možné použít čerstvý, v práškové formě (zázvor koření), nebo kandovaný. Chuť čerstvého a drceného zázvoru se ale velmi liší.Při nachlazení je nejlepší použít čerstvý a udělat si čaj. Používá se také při žaludečních problémech a nevolnosti.