Herečka Juliette Binoche, která ztvárnila ve snímku hlavní roli, přijíždí do malého města, ve kterém si otevře obchod plný neodolatelných čokoládových sladkostí. Pralinky, koule a jiné cukrovinky si můžete doma připravit také. Zkuste například čokoládu s chilli nebo čokoládové koule s piemontskými oříšky.
Čokoládové koule s piemontskými oříšky
Ingredience:
100 g čokolády
100 ml smetany ke šlehání
1 celý vanilkový lusk
300 g piemontských oříšků Papa dei Boschi
Postup: Čokoládu rozlámeme na menší kousky a společně s vanilkovými semínky z celého lusku ji rozpustíme ve vodní lázni. Jakmile se rozpustí, stáhneme plamen a pomalu vmícháme smetanu. Vzniklou směs tvarujeme do kuliček velikosti golfového míčku a poctivě je obalíme v lehce rozdrcených piemontských oříšcích.
(recept od cukrářky Markéty Jany Rodové)
Horká čokoláda s chilli
1 kg nasekané hořké čokolády
1 l mléka
1 l smetany
1 čerstvá chilli paprička
Všechny ingredience vložte do kastrolu a na mírném ohni přiveďte k varu. Po celou dobu ale nezapomeňte směs míchat, aby se čokoláda neusazovala na dně hrnce. Ve chvíli, kdy se všechny ingredience spojí a čokoláda se rozteče, nechte směs probublávat zhruba 10 minut na mírném plameni. Poté chilli z hrnce vyjměte a znovu přiveďte k varu. Servírujte v malých šálcích. Navrch můžete přidat šlehačku a nastrouhat na ni čokoládu.