Lidovky.cz

Kyselice de luxe či risotto s bryndzou. Kam v Beskydech za dobrým jídlem, radí Pasta Oner

Jídlo

  6:25
Kde hledat zajímavou inspiraci, která by ladila oku i žaludku přímo v srdci Beskyd? Aktuálně jeden z nejznámějších českých výtvarníků Pasta Oner miluje gastronomické zážitky v Čeladné. Umí tam regionální beskydskou kuchyni v moderním podání.

Výtvarník Pasta Oner foto: Archiv Pasty Onera

„Přímo v samém srdci Beskyd v Čeladné je místo, kam opravdu rád jezdím relaxovat. Jde o Art & Design MIURA hotel, který mimo exkluzivního spa má také vyhlášenou restauraci pod vedením Michala Götha zaměřenou na regionální beskydskou kuchyni v moderním podání,“ láká výtvarník Pasta Oner.

Podle jeho zkušeností a chutí patří mezi delikátní gastronimické zážitky například kyselice de luxe s kachními prsíčky nebo pečené jehněčí ramínko a bylinkové risotto s brynzou.

Mezi další tipy v Čeladné, které stojí za vyzkoušení, patří Hotel and Garden U Holubů.

Pasta Oner

Patří mezi přední ikony současné umělecké scény v ČR. Jeho styl vychází z graffiti a street art scény, přičemž příznačný je pro něj i vliv pop art. Jeho práce byla například součástí české instalace na světové výstavě Expo v Šanghaji v roce 2010. V Praze je možné najít několik prací přímo ve veřejném prostoru, například v Dejvicích či na Jižním Městě. Naposledy například maloval na zeď ve stanici metra Anděl.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.