Lidovky.cz

Kuchařem roku se stal Tomáš Kourek. Tématem letošního ročníku byla zvěřina

Jídlo

  7:06
PRAHA - Kuchařem roku 2015/2016 se stal výkonný šéfkuchař sítě restaurací The Pub Praha Tomáš Kourek. Na druhém a třetím místě skončili šéfkuchař restaurace Zlatá Praha v hotelu InterContinental Pavel Buchwaldek a Přemysl Douša z Potrefené husy na pražském Albertově. Výsledky soutěže ve čtvrtek vyhlásili pořadatelé z Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Kuchař rokuTomáš Kourek foto: Reprofoto

Finalisté gastronomické soutěže se letos utkali v přípravě zvěřiny. Za úkol měli připravit pokrmy z vykostěného kančího hřbetu, bažanta a sezonních surovin, které se losovaly před soutěží. Na přípravu tříchodového menu měli finalisté čtyřhodinový limit. Jídla musela podle regulí soutěže vycházet z české kuchyně, měla být ale provedena moderně. Z 11 přihlášených kuchařů letos komise vybrala osm finalistů.

S tuňákem se musí něžně, říká kuchař, který spojuje Andalusii s Japonskem

Kromě ocenění Kuchař roku existuje v Česku například anketa Zlatý kuchař roku, kterou pořádá časopisu Gastro&Hotel profi revue. Vítězem loňského ročníku této ankety se stal Oldřich Sahajdák z pražské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise. Loňským držitelem titulu Kuchař roku byl šéfkuchař hotelu Selský dvůr Patrik Bečvář.

Finalisté soutěže Kuchař roku: Pavel Buchwaldek, šéfkuchař restaurace Zlatá Praha v Hotelu InterContinental Praha Přemysl Douša, šéfkuchař Potrefená husa na pražském Albertově Jan Hlůžek, šéfkuchař společnosti FBA Tomáš Kourek, Corporate executeve chef The Pub Praha Petr Kováč, šéfkuchař Potrefená husa, Brno, Vaňkova Michal Skuhrovec, šéfkuchař Café Lounge, Praha Robert Smyček, executive chef společnosti Sodexho Michal Voldřich, šéfkuchař třeboňské restaurace Beseda

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.