Lidovky.cz

Oběd kancelářských krys: Kam na českou klasiku na Žižkově?

Jídlo

  6:00
Sekaná, řízek s kaší či výpečky. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které asijské bistro či restaurace stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší další díl exkluzivního seriálu, ve kterém vás seznámí jen s podniky, které za to opravdu stojí.

Sekaná (ilustrační foto) foto: Shutterstock

U Mariánského Obrazu

Mariánský obraz je klasická žižkovská hospoda, kde dostanete klasická česká jídla v slušném provedení.

  • Kubelíkova 22, Praha 3
  • www.umarianskehoobrazu.cz, 222 722 007

Krom obligátního guláše tu mívají i jídla typická spíš pro domáckou kuchyni: třeba šunkafleky. Mezi stálice místního poledního menu patří různé druhy guláše, výpečky a řízky.

Náš tip: K polednímu menu dostanete pití za zvýhodněnou cenu: deci malinovky za šest korun, domácí citronádu o korunu levněji.

  • objednávka s dovážkou: ano, přes www.damejidlo.cz
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Hlavní jídla z poledního menu se obvykle pohybují kolem stokoruny, výjimečně se šplhají ke 150, třeba když jde o steak.

U Slovanské lípy

Stylově rekonstruovaný interiér odkazuje na fakt, že Slovanská lípa patří k nejstarším hostincům na Žižkově, na staropražské tradice navazuje i menu.

  • Tachovské náměstí 6, Praha 3
  • www.uslovanskelipy.cz, 734 743 094

To je většinou kombinací několika českých pokrm jako knedlíky plněné uzeným nebo čevapčiči, ty doplňuje pár receptů mezinárodní kuchyně.

Náš tip: Slovanská lípa je vyhlášená rozmanitou nabídkou piv z malých pivovarů, každý den jich je na pípě kolem desíti.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Hlavní jídla z poledního menu dostanete od stovky do sto dvaceti korun, polévky jsou obvykle po třiceti korunách.

Restaurant Olše

Tahle restaurace je na Olšanském náměstí a v jeho okolí jistotou pro ty, kteří chtějí k oběhu hutnější a zemitější pokrmy.

  • Táboritská 26, Praha 3
  • www.restaurantolse.cz, 725 125 324

Vepřová pečeně, domácí sekaná a když drůbeží maso, tak radši s trochou slaniny...kuchaři Olše na dietní notu rozhodně nehrají.

Náš tip: Menu Olše včetně toho poledního je zaměřené hlavně na masitá jídla, ta tady koneckonců umějí nejlépe.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Polední hotovky začínají na devadesáti korunách, dražší jídla šplhají ke sto čtyřiceti.

Kde jinde si dát Oběd kancelářských krys?

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.