O zařízení hotelu se postaraly dvě hvězdy světové architektury a designu – India Mahdaviová a Joseph Dirand. Interiéry si drží přísně alpskou atmosféru, byť z nich vyzařuje současná moderna. Hlavním stavebním materiálem se přirozeně stalo dřevo a kámen, společnými prostory i privátními pokoji se prolínají syté barvy a luxusní materiály jako kožešina či mramor.
Tři kategorie ubytování
Ve více než padesáti pokojích a apartmánech (rozprostírají se na 50–110 metrech čtverečních) je zabudováno podlahové topení, aby byla podpořena hřejivá atmosféra. Ve všech koupelnách je samostatná vana i prostorné sprchové kouty a samozřejmostí je i nerušený výhled na zalesněné vrcholky kopců.
Protože častými návštěvníky hotelu jsou rodiny, asi polovinu pokojů spojují uzamykatelné dveře, aby se daly proměnit v jeden průchozí apartmán. V nejvyšším patře se můžete zabydlet v penthousu s privátní panoramatickou terasou a vířivkou. Jeho součástí jsou tři ložnice s koupelnami a jedna menší ložnice se dvěma samostatnými lůžky, ideálními pro děti nebo chůvu. K dispozici je zde také sauna, interiérová jacuzzi, parní komora a jídelna pro všech 8 hostů.
Vrcholem celé nabídky ubytování je ale samostatný srub s pěti ložnicemi. Relaxační atrakce se opakují, ale nádavkem je k dispozici vlastní komorník, úklidová četa a šéfkuchař. Na sjezdovky se pak dostanete speciálním výtahem, jenž ústí ve středu sjezdovky. V zimní sezoně se ceny ubytování za pokoj pohybují v rozmezí 1800–6200 eur, v letních měsících jsou v průměru o polovinu nižší. Pokud byste mířili do penthousu nebo výše zmíněného srubu, cena bude ještě vyšší.
Odpočinek pouze pro náročné
Místní restaurace Le Comptoir de L’Apogée je lemována dvěma dramatickými schodišti, jež ústí k baru. Šéfkuchař Franck Ferigutti zde připravuje tradiční francouzské a alpské pokrmy s důrazem na použití lokálních surovin a importu plodů moře z pobřeží Francie. Nechybí rozsáhlá vinotéka nebo sklípek, kde je uchováváno několik set druhů zrajících sýrů.
Vzorkem z jídelního lístku budiž letošní valentýnské menu o čtyřech chodech (205 eur / osoba). To zahrnuje foie gras smalinami, 30letou balzamikovou redukcí a popcornem, mořský jazyk s lanýži z oblasti Richerenche a jantarovou omáčkou, steak z plemenného mladého býčka v briošce s čerstvými hříbky a lanýžovou omáčkou a čokoládový dortík s teplým karamelovým středem a čerstvými mučenkami.
Le Spa de L’Apogée hýčká hosty pěti terapeutickými a zkrášlujícími místnostmi s kosmetikou Sisley, kadeřnictvím, posilovnou, bazénem, solnou jeskyní či komplexem saun, vířivek a parních komor.