Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Není sekaná jako sekaná. V té z kořínku se zužitkují plíce a srdce, pochutnají si i jejich zapřisáhlí odpůrci

Recept
Není kořen jako kořínek. Z vařených plic, srdce či dalších vnitřností může být...

Správné je využívat v kuchyni nejen prémiové druhy masa, ale i ty trochu opomíjené, včetně...

Kříž v těstě není jen symbolem Kristova utrpení, má i ryze praktický účel. Jak na dokonalý mazanec?

Premium Recept
Mazanec

Sváteční stůl bez mazance by byl jako modré nebe bez slunce. Ať už máte rádi nadýchanou peřinku,...

Recyklovaný chleba. Zimní variace na italskou panzanellu s hlívou a kapustičkami vás zahřeje nejen v žaludku

Recept
Panzanella s hlívou a růžičkovou kapustou

Tajemstvím variace na italský chlebový salát jsou dokřupava opečené kousky pečiva, parádně...

Česká čočka s asijskou stopou. Krokety podle Pavla Drdela si s kimči i rýžovým papírem skvěle rozumějí

Recept
Čočkové krokety s kimči

Dnešní recept potěší všechny vegetariány, fanoušky koriandru, kimči a luštěnin (konkrétně čočky),...

Co připravit na Nový rok k obědu? Přinášíme tři recepty z čočky

Recept
Čočka

Na Nový rok by se měla jíst čočka, aby se nás držely peníze. Navíc má i blahodárné účinky na naše...

Tradice je tradice, ale i ta se dá vylepšit. Rady šéfkuchaře Drdela, aby byla štědrovečerní večeře dokonalá

Recept
Kapr se salátem a špenátovou majonézou

Nejdůležitější večeře v roce musí být zkrátka perfektní. Díky našim receptům a tipům bude přesně...

Pět nejskvělejších bramborových salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů

Doporučujeme
Nejskvělejší bramborové saláty

Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Každá rodina má svůj osvědčený...

Voňavá kulajda se ztraceným vejcem: po receptu šéfkuchaře Drdela se bude oblizovat celá rodina

Recept
Kulajda

Bílá polévka z hub, brambor a smetany, často doplněná o vejce, se vaří v mnoha regionech Čech a...