Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Tyrolské sýrové knedlíčky v silném vývaru se zeleninou podle šéfkuchaře

Jídlo

  6:44
Jak si doma připravit chutné tyrolské knedlíčky v silném vývaru? Především musíte mít dobrý recept. Zkuste je připravit se zeleninou a bylinkovým tvarohem. Jak na to? Poradí vám šéfkuchař David kalina z restaurace Mincovna.

Tyrolské sýrové knedlíčky v silném vývaru se zeleninou a bylinkovým tvarohem foto: MINCOVNA

Tyrolské sýrové knedlíčky v silném vývaru se zeleninou a bylinkovým tvarohem

Knedlíčky:

  • 60 g kozího sýra
  • 60 g sýru niva
  • 60 g hermelínu
  • 350 g toustového chleba
  • 1 dcl mléka
  • 2 ks vajec
  • 30 g másla
  • nať petržele
  • sůl
  • pepř
  • mletý muškátový oříšek

Vyšlehané vejce, opečené kostky toustového chleba, rozpuštěné máslo, nasekanou petrželku, mléko, koření a na kostky nakrájené sýry promícháme. Z těsta vytvarujeme osm plochých knedlíčků které opečeme na másle do zlatova a poté vaříme v páře 12 minut.

Tyrolské sýrové knedlíčky v silném vývaru se zeleninou a bylinkovým tvarohem

Zelenina:

  • 100 g květáku
  • 50 g cukrových hráškových lusků
  • 100 g karotky
  • 100 g ředkviček
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 50 g fenyklu
  • 30 g másla
  • sůl
  • cukr

Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky a krátce spaříme v osolené a oslazené horké vodě, necháme okapat, osolíme, a lehce orestujeme na másle.

Bylinkový tvaroh:

  • 100 g tučného tvarohu
  • 30 g zakysané smetany
  • tymián
  • pažitka
  • petřželka
  • sůl
  • pepř

Tvaroh, smetanu a nasekané bylinky promícháme a dochutíme solí a pepřem. Knedlíčky podáváme v hlubokém talíři se zeleninou, bylinkovým tvarohem a zalité silným hovězím vývarem.

Autor:
Témata: zelenina, Knedlík, vývar

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč