29. ledna 2013 7:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Za luxusním jídlem
vás dovezou Mňam Busy

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Ilustrační foto | foto: Shutterstock
Grand Restaurant festival připravil letos novinku. Speciální autobusy budou návštěvníky vozit nejenom po hlavním městě, ale také mimo něj.

Okružní jízdy se konají každou sobotu a neděli až do konce festivalu. Na každé trase přiveze Mňam Bus hosty ke třem restauracím, kde ochutnají festivalová menu a setkají se s šéfkuchaři.

ČTĚTE TAKÉ:

"Mňam Balíčky, Busy a Vlaky navazují na nový projekt Mňam Tour (cestování za jídlem). Loni v září jsme poprvé vyjeli do Andalusie ve Španělsku a na Loiru do Francie," vysvětluje zakladatel ankety Grand Restaurant Pavel Maurer.

První trasa Mňam Busu začne v restauraci La Veranda, pokračovat bude přes Cowboys a skončí v baru U Staré Studny. Hosté se mohou těšit i na speciální degustaci koňaků. Na další trase ochutnají návštěvníci festivalu speciality v Mandarin Oriental hotelu, v Amade a Hegertově cihelně.

Bio výlet

Neobvyklý výlet s Mňam Busem si hosté mohou udělat do biopekárny Hanky Zemanové, kde je čeká pečení sušenek, workshop a farmářský raut (vyzrálé hovězí bio maso plemene Angus, kozí bio produkty, čokoládové lanýže). Hosté mohou ochutnat i biovína. 

Co také můžete ochutnat? Zkuste recept šéfkuchaře Jiřího Štifta (Mandarin Oriental hotel, Prague, Essensia)

Hovězí pupek v červeném kari, liči a jasmínová rýže

Příprava kari pasty:

Červené čili velké bez semínek vteřinu zblanšírujeme a dáme do mixéru se stonky koriandru, šalotkou, česnekem, zázvorem, galangalem, citronovou trávou, limetovými listy a rozmixujeme na pastu. Dále do mixéru přidáme v hmoždíři rozdrcená otoustovaná koriandrová semínka a římský kmín, krevetovou pastu, kapku oleje, palmový cukr a společně najemno rozmixujeme. Pastu pomalu restujeme v  kastrole dokud nevystoupí olej.

Dokončení kari:

Ve vhodném rendlíku prohřejeme připravenou kari pastu a rozředíme jí kokosovým mlékem. Zavaříme a dochutíme dle potřeby limetovou šťávou, rybí omáčkou, čerstvým čili a případně palmovým cukrem.

Hovězí pupek vaříme metodou sous vide při 56°C – 12 hodin. Před podáváním krátce opečeme ze všech stran a prokrojíme.

Červené kari podáváme se salátem z  liči, čerstvého koriandru a máty ochuceným limetovou šťávou. Jako přílohu podáváme dušenou jasmínovou rýži.


apeAlena Pecháčková
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.