

Pro slámová vína je typický vysoký zbytek přírodního cukru, obvykle nižší obsah alkoholu a vysoká extraktivnost.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Lisování slámového vína v Lechovicích.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Mošt z hroznů musí vykazovat nejméně sedmadvacet stupňů cukernatosti.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Sklepmistr Ivan Mokrohajský z vinných sklepů v Lechovicích při sobotním lisování slámového vína.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Lisování slámového vína ve ve Vinných sklepech Lechovice na Znojemsku v sobotu 28. února.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Slámové víno se smí vyrábět jen z vybraných zdravých a nepoškozených hroznů. Na snímku ředitelka vinných sklepů Lechovice Lucie Kalašová.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Hrozny pro slámové víno musejí minimálně tři měsíce vysychat na slámě či rákosu nebo zavěšené ve větraném prostoru, kde se z nich pomalu odpařuje voda.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Lisování slámového vína v Lechovicích.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Sobotní slavnosti moravského uzeného na hradě Veveří.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Hrad Veveří hostil slavnosti moravského uzeného.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Jeden z nejstarších hradů celé Moravy hostil v sobotu oblíbené "Slavnosti moravského uzeného".
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Vedle uzeného ochutnali návštěvníci také zabijačkové pochutiny.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
O tom, že k období masopustu nepatří jen barevné průvody pestrých masek, ale i vynikající jídlo, se v sobotu přesvědčili návštěvníci moravského hradu Veveří.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Slavnosti moravského uzeného na moravském hradě Veveří.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Na hradě Veveří ochutnali přítomní regionální speciality.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Hrad Veveří hostil tradiční masopustní akci slavnosti moravského uzeného.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA