Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Polévka na zahřátí. Připravte si vynikající gulášovku podle Jana Punčocháře


Stačí pár dostupných surovin, a hrnec oblíbené vydatné polévky je na světě | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Recept
Talíř husté kouřící polévky, ve které málem stojí lžíce, plné šťavnatých kousků masa a vonící po majoránce, kmínu a česneku. To je v sychravém podzimu lákavá představa. Gulášovku podle Jana Punčocháře směle uvařte rovnou z dvojité dávky; budete si znovu a znovu chodit přidávat.
aktualizováno 

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Lezavé podzimní měsíce si o prohřátí říkají čím dál hlasitěji, a pokud jde o jídlo a pití, talíř horké polévky v tomto ohledu trumfne máloco.

Šéfkuchař a majitel restaurace U Matěje svoji verzi připravuje z hovězí kližky, nacházející se na předloktí nohy zvířete. Kližka patří k nejvíc prorostlým druhům masa: kromě tuku tvoří část typického mramorování taky onen „klih“ – šlachy plné cenného kolagenu.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: