schránka
VYZKOUŠET PREMIUM
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
cholesterol
I příliš zeleniny škodí, varuje lékařka. Jak si sestavit zdravý a vyvážený jídelníček?
Premium
Příběh Jany: Diety nepomohly, ručička váhy se zastavila až na 102 kg. Léčba ji teď stojí 4000 korun měsíčně
Premium
Chovat slepice je „in“, mají totiž budoucnost. Lidé se k nim v dobách nedostatku nakonec vždycky vrátí
Premium
Doporučujeme
Obezita zhoršuje průběh i běžné chřipky. Hubnutí si „užívejte“, budete zdravější
Premium
Doporučujeme
Sója sesazená z trůnu. „Zázračná“ luštěnina má svá pro i proti: snižuje cholesterol, ale také počet spermií
Premium
Ceny letí vzhůru, kvalita klesá. Proč nedávat máslo do mrazáku a dá se ještě vůbec sehnat čerstvé?
Premium
Doporučujeme
Zvýšení cholesterolu hrozí hlavně u mužů, kteří pijí espresso, ukázala studie
Kdo tu měl pravdu? Spor o výsledky pandemie začal dřív, než skončila
Názor
Tlak je třeba měřit třikrát, lékaři na to často nedělají a je to chyba, říká kardiolog
Premium
Rozhovor
Skryté tuky jsou časovanou bombou. Cholesterol vám pomohou snížit rostlinné oleje, říká terapeutka
Premium
Rozhovor
Statiny mění pacientům s vysokým cholesterolem život. Na obzoru je i nový screening
Premium
Doporučujeme
Cholesterol útočí tiše a Češi ho podceňují. Vysokou hladinu mají tři čtvrtiny dospělé české populace
Premium
Doporučujeme
Tuk bohů a elixír mládí. Ghí se v Česku stalo hitem, nekazí se a je zdravější než máslo
Premium
Lékové prázdniny se nevyplatí. Jak nakládat s prášky?
Tuky hrozí našemu srdci. Polovina Čechů umírá na kardiovaskulární onemocnění
Doporučujeme
U cholesterolu záleží i na čase jídla
Lékem na cholesterol jsou statiny. Léky účinné i obávané
Cholesterol nebolí, ale hrozí. Srdečně-cévní onemocnění jsou největším zabijákem v Česku
Doporučujeme
Margarín vs. máslo. Co je lepší na srdce a co na cholesterol?
Až polovina prvních infarktů končí smrtí, říká kardiolog
‚Tanky v ulicích‘ našeho těla. Jak bojovat proti vysokému cholesterolu?
Doporučujeme
Podceňovaný tichý zabiják. Pacientům s vysokým cholesterolem svitla naděje
Čirý jed. Odborníci na výživu varují před kokosovým olejem
Je lépe jíst bez tuku, nebo bez cukru?
Bez laktózy a cholesterolu? Veganské ‚sýry‘ z kešu ořechů jsou zdravou alternativou
Rozhovor
Óda na sádlo. Odborníci vyškrtli živočišný tuk z černé listiny
Zbraň v boji proti rakovině prsu. Riziko úmrtí může snížit lék na cholesterol
Čokoláda ze supermarketu? Přeslazená cukrovinka, říká výrobce
Rozhovor
Líbání posiluje imunitu či srovnává cholesterol
Každý by měl znát svůj cholesterol, říká odborník
Rozhovor
Vejce jako symbol nezdravých potravin? Omyl, zdraví neškodí
Doporučujeme
Symbol nezdravých potravin? Vajíčka v jídle až tolik nevadí
Zabijácký cholesterol zkrotí nové léky. Mortalitu snižují o 57 procent
Češi si nehlídají cholesterol. Často ani nevědí, jakou mají hladinu
Psyllium jako zdroj vlákniny. Reguluje cholesterol a pomáhá s trávením
Zeptali jsme se vědců: Škodí nasycené mastné kyseliny organismu?
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu