schránka
VYZKOUŠET PREMIUM
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
houby
Magnesia Litera 2024: Vítězná prvotina Aleny Machoninové Hella je provokativní a rezonuje s dneškem
Filozofie hub, nebo filozofie na houby? Humanitní vzdělanci by lokaje přírodním vědám dělat neměli
Premium
V zemědělství jsme amatéři. Mravenci nás předběhli s pěstováním plodin a chovem „krav“ o desítky milionů let
Premium
Voňavá kulajda se ztraceným vejcem: po receptu šéfkuchaře Drdela se bude oblizovat celá rodina
Recept
Hřejivá smetanová omáčka s hříbky a kusem šťavnatého masa. Skvělé jídlo k zimnímu obědu dle šéfkuchaře Drdela
Recept
Co dělá kabelku ikonickou? Zeptali jsme se kreativní ředitelky přes drobné kožené zboží domu Hermès
Rozhovor
Z košíku na pánev. Hříbky na másle vás uchvátí, slibuje šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Někteří houbaři se přiotráví vědomě. Chtějí vědět, jak houby chutnají, říká mykolog
Premium
Rozhovor
Nejchutnější talíř. Jak na patisonový krém, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Houbová vášeň. Češi jich loni nasbírali skoro 40 tisíc tun, přesto často neví, jak na ně a věří mýtům
Premium
Český šéfkuchař, který vařil světovým hvězdám. Depardieu se mi v kuchyni zabydlel, chodil si vařit, na co měl zrovna chuť
Premium
Rozhovor
Houbám přeje počasí. Budou plné koše, naznačuje mapa pravděpodobného růstu
Jablko nepadá daleko od stromu, semenáčky si od domovského stromu ale drží distanc. Mohou za to houby a hmyz
Premium
Nahradíme ji kamennou stavbou, plánuje spolek po zřícení vyhlídky s dětmi
Na mléko zapomeňte, nefunguje. Co dělat při podezření na otravu houbami?
Premium
KVÍZ: Můžete vyrazit sbírat houby, aniž byste si uhnali otravu? Otestujte se
Jak sbírat houby a přežit. Praktický návod, jak si nesplést jedovaté houby s jedlými
Premium
Doporučujeme
Rozcestník pro houbaře: kde houby sbírat, jak je vařit a co s nimi rozhodně nedělat
Divoké jarní jídlo. Vyzkoušejte si, jak „chutná“ les podle šéfkuchaře
Recept
Král zeleniny po roce zase na menu. Jak připravit chřest, poradí šéfkuchař Drdel
Recept
Ochutnejte kvašenou březovou mízu. Proč by vás měla zajímat a jak ji fermentovat, poradí šéfkuchař
Doporučujeme
Na Expo v Ósace za Česko zazáří skleněná spirála. Zaujal i pavilon ve tvaru houby
Kuba bez česneku. Ten se během masopustu neztratí, říká šéfkuchař Drdel
Recept
Zero waste vaření znám od dětství, nikdy jsme jídlem neplýtvali, říká italský šéfkuchař
Tělo v rovnováze. Důležitá je klidná mysl a bylinky, říká šaman
Advertorial
Chutí připomíná kuřecí maso. Vyzkoušejte sírovec na kari
Lahůdka z hlubin země. Proč drahé lanýže chutnají prasatům a kam se za nimi vydat?
Premium
Doporučujeme
Opomíjené líhy. Zkuste je připravit na asijský způsob, nebudete litovat
Recept
Sólo pro cibuli. Zkuste ji pečenou s houbami, radí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Aromatické čirůvky. Přidejte je do znojemské omáčky
Recept
Kuře, rýže a žampiony. Zahřejte se vydatnou polévkou
Recept
Abychom si na houbách pochutnali i v zimě. Jak si připravit plněné žampiony v oleji?
Recept
Italské houbové risotto. Jak na něj, poradí známá foodblogerka
Recept
Trocha buržoazie. Bistro Topinka patří mezi gastronomickou špičku v Českém Krumlově
Doporučujeme
Univerzální hříbek, hnědáka můžete sušit nebo naložit. Jak na to?
Recept
Muchomůrku červenou fasovali vojáci v bitvách místo alkoholu. Mí studenti si z ní musí ukousnout, říká toxikolog
Premium
Rozhovor
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu