LONDÝN Zatímco se svět potýká s finanční krizí, zažívají knihkupci v Londýně zajímavý obchodní fenomén. Prodej je na nejnižší úrovni za poslední desetiletí, ale jeden druh knih doslova letí - kuchařské knihy, které vysvětlují, jak vařit co nejúsporněji, píše list The Sunday Telegraph. Mazaný obchodník Jamie Oliver byl jedním z prvních šéfkuchařů, kteří si nástup tohoto trendu uvědomili. Na trh uvedl kuchařku Ministerstvo jídla (Ministry of Food), v níž se inspiroval byrokratickým úřadem vytvořeným během druhé světové války v reakci na nedostatek potravin. Oliver se v této kuchařce vrací k jednoduchým jídlům počínaje sekaným masem s cibulí zapečeným v těstě a konče dušeným hovězím s mrkví.
Bestselerem jsou úsporné kuchařky
VELKÁ BRITÁNIE
Překvapení ve schránce: daň z nemovitosti vzroste i násobně. Víme, kolik si připlatí v konkrétních městech
Kelímek od jogurtu: mýt, či nemýt? Řada lidí stále tápe, co a v jakém stavu patří do tříděného odpadu
Matka oběti: mluvila jsem s blízkým vraha. Lenka Šimůnková hledá odpovědi na to, co se stalo na filozofické fakultě
V matematice je vidět zhoršení. Velký problém dělala úloha se švadlenami, říká šéf Cermatu po přijímačkách na SŠ
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.