Spousta Vietnamců, včetně mě (z důvodu například extrémních neskillů), se musí zranit – na rtech, ve tváři, na jazyku a na prstech – při pojídání kuřete.
Protože rádi rádi obíráme kousky. Tvrdě a nemilosrdně, v ústech, přidržujíce si je holýma rukama.
Včera jsem si totiž propíchla palec kuřecí kostí. Bolí to. Zvlášť, když je to nejpoužívanější palec, co mám.
Být vegetariánem má své bezpečnostní důvody.
Do Thu TrangPatří ke generaci Vietnamců v Česku, kteří každodenně porovnávají rozdíly - ty kulturní i generační. Narodila se ve Vietnamu. Do Česka přicestovala s rodinou jako pětiletá a dlouhou dobu vyrůstala v české rodině. Na střední škole chtěla být diplomatkou, potom ale vystudovala Marketing a PR a Česko-německá studia na Karlově univerzitě. Sama o sobě píše, že se pohybuje kolem marketingu, startupů, copywritingu a IT. O svém životě v Česku píše na blogu Asijatka.cz. Je svobodná, bezdětná, má české a vietnamské občanství. |