náhledy
Při sklizni ledového vína musí být teplota sedm stupňů Celsia pod nulou a nižší.
Autor: Lidové noviny
Ledové víno, sběr
Autor: Lidové noviny
Vinaři ručně očesávali hrozny a plnili jimi přepravky. Hrozny jsou báječně sladké, chválí si úrodu.
Autor: Lidové noviny
Lisování ledového vína. Voda zůstává v bobulích v podobě krystalků a ven se dostává jen velice hustá sladká šťáva.
Autor: Lidové noviny
Vinaři letos extrémně dlouho čekali na mrazy, které místo na konci sezóny 2011 přišly až na přelomu ledna a února 2012. Úroda ale bude stát za to.
Autor: Lidové noviny
Lisování jedné várky trvá až 50 hodin. Mošt musí mít cukernatost nejméně 27 stupňů.
Autor: Lidové noviny
Vinařství Znovín Znojmo posbíralo poslední hrozny, které budou použity pro výrobu ledového vína.
Autor: Lidové noviny
Sklizeň ledového vína (ilustrační foto).
Autor: Lidové noviny
Ledové víno, sběr
Autor: Lidové noviny
Ledové víno, sběr
Autor: Lidové noviny