náhledy
Rodinný klan Mrkvičků - otec Jaroslav a syn Jaroslav mladší - je spjat s mlynářským řemeslem v mlýně Bratří Zátků v Boršově nad Vltavou.
Autor: Petr Lundák, MAFRA
Ve mlýně v Boršově nad Vltavou se vyrábí mouka.
Autor: Europasta
Dobový záběr provozu.
Autor: Europasta
Archivní fotografie závodu.
Autor: Europasta
Snímek z technického zázemí továrny.
Autor: Europasta
Na mlýně startuje proces, na jehož konci jsou hotové těstoviny.
Autor: Europasta
„Zatímco jinde ve světě se mele intenzivně, aby vzniklo co nejvíc hladké mouky, my v Česku to děláme trochu jinak. Je to taková naše specialita. Pracujeme s pozvolným mletím a děláme kromě hladké také polohrubou či hrubou mouku,“ připomíná tuzemskou mlynářskou specialitu Jaroslav Mrkvička.
Autor: Europasta
I dřívější výroba musela využívat moderní techniku.
Autor: Europasta
Pohled na továrnu ze vzduchu.
Autor: Europasta
Počet výrobků celého závodu byl opravdu velký.
Autor: Europasta
Dobová fotografie výroby.
Autor: Europasta
Pohled do původní výroby.
Autor: Europasta
Dobová fotografie rodinné továrny.
Autor: Europasta
První těstárna v Rakousko-Uhersku.
Autor: Europasta
Jeden ze zakladatelů z rodiny Zátků.
Autor: Europasta
Rodinný klan Mrkvičků - otec Jaroslav a syn Jaroslav mladší - je spjat s mlynářským řemeslem v mlýně Bratří Zátků v Boršově nad Vltavou.
Autor: Petr Lundák, MAFRA
Rodinný klan Mrkvičků - otec Jaroslav a syn Jaroslav mladší - je spjat s mlynářským řemeslem v mlýně Bratří Zátků v Boršově nad Vltavou.
Autor: Petr Lundák, MAFRA
Rodinný klan Mrkvičků - otec Jaroslav a syn Jaroslav mladší - je spjat s mlynářským řemeslem v mlýně Bratří Zátků v Boršově nad Vltavou.
Autor: Petr Lundák, MAFRA
Rodinný klan Mrkvičků - otec Jaroslav a syn Jaroslav mladší - je spjat s mlynářským řemeslem v mlýně Bratří Zátků v Boršově nad Vltavou.
Autor: Petr Lundák, MAFRA