Diskuse k článku

‚Uberizace gastronomie.‘ Pražské restaurace si vypomáhají číšníky a kuchaři jen na pár dnů

Pražské podniky začaly řešit nedostatek zaměstnanců v gastronomii způsobem, který by se dal označit za „uberizaci“. Podobně jako taxislužba Uber funguje aplikace Grason, která akorát kromě řidiče a zákazníka propojí číšníka či kuchaře s restaurací. Ty díky službě zaměstnají uchazeče o práci i na pár dnů v měsíci a „zalepí“ tak nepokryté směny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Urman 23.2.2019 18:50

V gastronomii pracují stejně převážně tupci.


Premium

Ekologický experiment, který nevyšel. Billa ruší papírové tašky

Ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V posledních letech velké obchodní řetězce jeden po druhém zpoplatňovaly, později i rušily igelitové tašky, které...

Premium

Sex je snadno dostupný, ale nevěra ještě není důvod k rozchodu

Psychoterapeut Jan Vojtko | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tolerance je podle něj jen povýšenecký postoj k druhému a vytváří korupční prostředí, proto do partnerských ani jiných...

Premium

K jídlu suchý chleba, místo chráničů molitan. Zpověď Pastrňákovy mámy

Marcela Ziembová, matka Davida Pastrňáka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Příběh jak z hollywoodského filmu. Marcela Ziembová je máma hokejové hvězdy světového formátu Davida Pastrňáka, kterému...